Date companie
 
 
 
 

Sisteme moderne de prevenire a incendiilor, cu alarmă vocală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : urgenta, incendiu, siguranta, inspectorat, situatii, sistem, incendii, alarma, vocala
 

Alarmă vocală, pentru evacuare în caz de incendiu! Producătorii de sisteme de siguranță au dezvoltat o nouă tehnologie prin care, în caz de incendiu, oamenii vor fi îndrumați printr-un mesaj vocal să evacueze clădirea. Un sondaj realizat de o companie producătoare de sisteme de siguranță arată că românii reacționează mai rapid și mai natural la un mesaj vocal ce oferă instrucțiuni clare, decât la o sirenă de alarmă.

MIHAI BRANA, director vânzări producător ”Sondajul arată că 88% dintre repondenți, în cazul unui incendiu, ar evacua mai repede clădirea dacă în locul unei simple sirene ar auzi un mesaj clar de evacuare. Acest lucru este oferit prin tehnologiile moderne actuale.”

Direcția de Prevenire din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență derulează o serie de campanii, cu scopul îmbunătățirii nivelului de cunoștințe al românilor privind comportamentul în caz de incendiu. În ceea ce privește instruirea pompierilor, șeful Direcției de Prevenire a declarat că simulările de incendiu s-au înmulțit.

BENONE GABRIEL DUDUC, șef Direcția de Prevenire, I.G.S.U. ”În anul 2013, numărul de exerciții de evacuare în caz de incendiu sau privind modul de comportare în situații de urgență a crescut de aproape 4 ori față de anul 2012, s-a ridicat la peste 32 de mii de exerciții efectuate.”

Potrivit bilanțului întocmit de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în 2013 au fost înregistrate la nivel național aproximativ 5.600 de incendii la locuințe. Asta înseamnă, în medie, 15 locuințe afectate de foc, în fiecare zi. Cele mai frecvente cauze ale izbucnirii incendiilor au fost instalațiile electrice defecte, mijloacele de încălzire cu defecțiuni, focul deschis nesupravegheat sau acțiunile premeditate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste, după incendiul de la Matei Balș ( 30 Ianuarie 2021 )

  Protest la Institutul "Matei Balș" din Capitală! Mai multe persoane s-au adunat, vineri seară, în zona unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirea față de incidentele repetate din sistemul sanitar românesc. Protestatarii au adus cu ei și lumânări pe care le-au aprins în memoria celor cinci pacienți decedați ieri. Totodată, aceștia au cerut demisiile președintelui României Klaus Iohannis și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

 • Cinci pacienți și-au pierdut viața, în urma incendiului de la „Matei Balș” ( 29 Ianuarie 2021 )

  Incendiu cu urmări grave, la Institutul "Matei Balș" din Capitală! Cinci pacienți și-au pierdut viața, iar peste 100 au fost evacuați, unii dintre ei fiind mutați în alte saloane ale spitalului, iar alții fiind transferați la diferite unități medicale din București. Autoritățile continuă cercetările, pentru a stabili cu exactitate cauza producerii tragediei. Aceștia iau în calcul mai multe ipoteze, printre care și cea a unui scurtcircuit. Șeful statului, Klaus Iohannis, și premierul României, Florin Cîțu, au felicitat rapiditatea intervenției echipajelor de salvare la locul producerii incendiului.

 • Amenzi de 175.000 de lei, în cazul incendiului de la platforma de reciclare din Buzău ( 22 Ianuarie 2021 )

  Amenzi de 175.000 de lei, în urma incendiului produs marți la o platformă de reciclare a deșeurilor situată la ieșirea din municipiul Buzău! În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu au găsit mai multe nereguli...

 • Incendiu, în Spitalul CF din Cluj-Napoca ( 22 Noiembrie 2020 )

  La doar o săptămână de la tragedia de la Piatra Neamț, un alt spital a fost afectat de incendiu. Pompierii au intervenit, în această dimineață, pentru stingerea focului izbucnit la Spitalul CF din Cluj-Napoca, într-o...

 • Ludovic Orban anunță crearea a 200 de paturi noi pentru pacienții COVID ( 16 Noiembrie 2020 )

  Ludovic Orban susține că vinovăția colectivă invocată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț a fost o declarație făcută într-un moment dificil!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2