Date companie
 
 
 
 

Sistemul de avertizare a populației RO-ALERT, în curs de testare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : populatie, avertizare, sistem, testare, dezastre, roalert
 

A început testarea sistemului de avertizare a populației RO-ALERT. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a precizat că testele sunt absolut necesare și apelează la înțelegerea oamenilor "pentru eventualul disconfort creat".

 ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În zonele unde se vor face verificările pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă, vor apărea notificări cu mesajul "Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate a evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația.”

De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de autoritățile care emit avertizări. Sistemul de avertizare a populației "RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și operatorilor de telefonie mobilă, va permite informarea rapidă a cetățenilor aflați în zonele cu risc major de dezastre.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2