Date companie
 
 
 
 

Sistemul de donare a 2% din impozitul pe profit, și pentru finanțarea școlilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bani, finantare, scoli, impozit, sistem, cont, pricopie, donare, aprinti
 

Scolile vor primi mai mulți bani, dar nu de la bugetul de stat sau de la cel local, ci de la pãrinții elevilor. Ministrul Educației vrea sã extindã asupra instituțiilor de învãțãmânt sistemul de donare a doi la sutã din impozitul pe profit. Inițiativa ministrului Remus Pricopie este vãzutã cu ochi buni de cãtre pãrinți, care spun cã mãsura ar fi bunã, în condițiile în care cotizeazã, oricum, anual la fondul clasei și nu primesc în schimb nicio chitanțã.

VOX "Sunt de acord! De exemplu, în cazul nostru nu am dat o astfel de sumã pentru cã am investit în cadrul clasei, am cumpãrat dulapuri sau ce-a mai fost nevoie. Sunt de acord, atâta vreme cât nu se depãșesc unele limite."

VOX "Cu banii care-i dãm la fondul clasei, știm cã o sã fie folosiți în favoarea copilului."

În schimb, reprezentanții Inspectoratului Scolar Bacãu nu sunt de acord cu donarea banilor în contul școlii. Ei spun cã ar fi mai bine ca banii să fie strânși de asociațiile de pãrinți.

prin telefon: ION BALCANU, inspector gen. adj., I.S.J. Bacãu "Dacã s-ar deschide un cont, ar rãmâne iar o zonã de suspiciune. Sã nu zicã cã directorul, în mod arbitrar, că vrea sã cumpere ceva. Cadrul legal este tocmai constituirea asociațiilor de pãrinți, pentru cã în felul ãsta nu mai sunt suspiciuni, nu mai umblã diriginții, profesorii, directorul cu banii."

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a criticat strângerea banilor pentru fondul clasei și a afirmat cã obiceiul "se plaseazã clar în afara legii". Ea le-a recomandat pãrinților sã nu mai ofere bani școlilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2