Date companie
 
 
 
 

Sistemul de pensii de stat nu dă faliment, dar e nevoie de o reformă a pensiilor, susține ministrul Muncii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, reforma, muncii, ministrul, stat, sistem, mariana, campeanu
 

Vești liniștitoare pentru pensionari! Potrivit ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, cel mai sigur sistem de pensii este cel garantat de stat, iar pensionarii nu trebuie să își facă griji, pentru că acest sistem nu va intra niciodată în faliment.

prin telefon: MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii "Cel mai sigur sistem de pensii este cel garantat de stat. Un sistem de pensii nu intră in faliment, decât atunci când o țară intră în faliment."

Cu toate acestea, șefa Muncii admite că în România este absolut necesară o reformă integrală a sistemului de pensii și cea mai bună soluție ar fi trecerea la un sistem bazat strict pe contribuții.

prin telefon: MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii "Este normal ca o persoană care contribuie la un sistem de pensii, dacă aceste contribuții vor fi într-un cont individual colectate și folosite ca un fond de investiții care să îi aducă eventual și acumulări, fiecare persoană ar fi mai responsabilă despre viitorul ei și, în același timp, banii respectivi vor fi folosiți strict pentru ceea ce au fost programați. Această trecere la schimbarea totală a sistemului trebuie să se desfășoare între 18 și chiar 25 de ani, interval de timp în care trebuie să ai un fond, prin care să poți să asiguri plata celor care deja sunt în pensie."

La finalul anului 2012, în România erau circa cinci milioane și jumătate de pensionari, iar pensia medie era de 773 de lei. Potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, pensionarii de asigurări sociale dețineau o pondere de 99,9%, din numărul total de pensionari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2