Date companie
 
 
 
 

Sistemul eCall va apela automat serviciul 112 în cazul unui accident rutier

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : 112, accidente, eCall
 

Șansele de supraviețuire ale persoanelor implicate în accidente rutiere grave vor crește odată ce sistemul eCall va deveni operațional pe tot teritoriul României. Implementat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, sistemul presupune montarea pe fiecare autoturism a unor dispozitive care, în caz de accident, vor transmite automat un mesaj la 112, cu locul în care s-a produs coliziunea și datele tehnice ale mașinilor implicate.

AMBIANȚĂ- Acesta este un apel eCall. Vă rog să așteptați transmiterea datelor!

DĂNUȚ POPESCU, șef, Direcția pentru Apelul de Urgență 112: "Urmare a unor senzori care sunt afectați sau urmează să trimită un mesaj către device, poate fi airbag-ul, pompa de benzină, moment când se taie alimentarea, acest senzor declanșează un apel."

Sistemul poate fi activat manual sau automat, în funcție de situație. Medicii de pe ambulanță, polițiștii sau echipajele de descarcerare vor putea ajunge astfel mai repede la locul accidentului. Potrivit recomandărilor Comisiei Europene, din anul 2015, toate autoturismele vor fi dotate cu astfel de sisteme.

SORIN BĂNICĂ, reprezentant S.T.S.: "Din ce se vehiculează pe piață, costurile vor fi sub 100 euro, chiar 50... depind de la producător la producător și va fi obligatoriu în pachetul de bază al mașinii."

Sistemul va fi implementat și în Italia, Germania, Croația sau Cehia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șoferii își pregătesc mașinile pentru noul sezon ( 29 Februarie 2020 )

  Zi de zi pe străzile din România au loc accidente, fie din cauza șoferilor care nu respectă regulile în trafic, fie din cauza mașinilor care nu sunt puse la punct. Specialiștii auto au transmis câteva sfaturi șoferilor, atât pentru a-și păstra o conduită bună la volan, cât și pentru a-și ține mașina în siguranță.

 • 34 de oameni au murit și 25 au fost grav răniți, în ultimele 5 zile, în trafic ( 29 Decembrie 2019 )

  Bilanț teribil anunțat de Inspectoratul General al Poliției Române! 34 de oameni au murit și 25 au fost grav găniți în accidentele rutiere produse în ultimele cinci zile. Polițiștii au intervenit la peste 2.800 de evenimente, majoritatea sesizate prin numărul unic de urgență 112. În urma intervențiilor au fost aplicate peste 6.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.300.000 de lei. Polițiștii au reținut aproape 500 de permise de conducere și au retras 86 de certificate de înmatriculare.

 • Motive de ”Cascadorii râsului”, invocate de români la 112 ( 6 Octombrie 2019 )

  Este incredibil ce motive invocă unele persoane, atunci când sună la numărul unic de urgență 112. Unii invocă situații periculoase neîntemeiate, iar alții fac glume proaste. Autoritățile au făcut și un top al apelurilor aiuritoare, pe județe.

 • Amenzi aspre pentru apelurile abuzive la 112 ( 3 Octombrie 2019 )

  Amenzi drastice, începând de astăzi, pentru apelurile abuzive la 112! Potrivit legii, alertarea falsă a serviciului unic de urgență o reprezintă utilizarea intenționat nejustificată, a numărului 112, pentru a provoca alarmarea...

 • Apelul fals la serviciul unic de urgență 112, sancționat drastic ( 27 August 2019 )

  Măsuri aspre, după valul de apeluri false la 112! Astfel, persoanele care efectuează apeluri false la numărul de urgență 112 vor fi sancționate drastic. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, că astfel de apeluri false generează...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2