Date companie
 
 
 
 

Sistemul informatic al CNAS, tot într-o sincopă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Mai 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, blocaj, pacienti, sistem, CNAS, informatic, sincopa
 

Sistemul informatic CNAS, blocat din nou! Din cauza sincopelor în funcționarea cardului de sănătate, medicii de familie sunt nevoiți să trimită pacienții acasă. Președintele Asociației Medicilor de Familie București, Sandra Alexiu, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care spune că medicii reclamă zilnic că sistemul informatic nu funcționează. Aceasta spune că medicii de familie primesc telefoane impertinente cum că ar fi mincinoși și că de fapt sistemul merge. Sandra Alexiu spune că cele mai mari probleme sunt la eliberarea rețetelor, pentru că nu funcționează componenta de validare și că nu se poate verifica pe site-ul Casei Naționale de Asigurări dacă pacienții care vin la medicii de familie sunt asigurați sau nu.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Președintele Asociației Medicilor de Familie București spune că, pe lângă problemele din sistemul informatic CNAS, medicii de familie sunt puși în situația de a se certa cu pacienții care înțeleg doar că medicul pe care îl au în față nu le poate oferi servicii medicale. Aceasta spune că în acest moment nu vede nicio rezolvare, având în vedere faptul că medicii semnalează în fiecare zi că există blocaje în sistemul online de sănătate."

Într-un comunicat difuzat joi, Casa Națională de Asigurări de Sănătate cere furnizorilor de servicii de sănătate să trateze responsabil problemele medicale ale asiguraților și să nu amâne acordarea tratamentelor necesare acestora, având în vedere fluctuațiile apărute în funcționarea sistemului informatic. Circumstanțele apariției problemelor în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate, imediat după încetarea unui contract de mentenanță, vor fi clarificate cu aportul unor specialiști, se mai spune în comunicat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2