Date companie
 
 
 
 

Situația dramatică din U.PU. și A.T.I., prezentată în campania video a D.S.U.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Aprilie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, pacient, medic, ati, upu, covid, dsu, filmulet
 

Secțiile de Terapie Intensivă destinate bolnavilor de COVID-19 sunt aproape de limita maximă de ocupare a paturilor disponibile. Duminică, autoritățile anunțau că mai erau doar 6 paturi libere în țară, iar în București nu mai exista niciun loc liber. Confruntați cu această criză fără precedent, reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au decis că este momentul să prezinte populației situația dramatică din unitățile de primiri urgențe, acolo unde bolnavii sunt primiți și evaluați, după care, în funcție de gravitatea bolii, sunt direcționați către secțiile unității sanitare suport covid. Filmulețele postate pe pagina de facebook a instituției au un puternic impact emoțional. Ultimul este filmat la Unitatea de Primiri Urgențe din Brașov.

ROMEO BOANCĂ, medic „Exista două lumi. Există lumea din interiorul spitalelor, din interiorul secțiilor A.T.I. și a celor de Primiri Urgențe, și exista lumea de la 2 - 3 sute de metri de spitale, unde viața se desfășoară în mod normal. Din data de 25 februarie, acest spital COVID este plin. În ultima lună și jumătate, toți pacienții au trebuit sa aștepte, și nu au putut fi admiși din prima în unitatea de terapie intensivă din cauză că era ocupat 100%.” 

Imaginile sunt însoțite și de mărturii cutremurătoare ale pacienților. Unii și-au pierdut speranță de a învinge în lupta cu virusul ucigaș.

VOX „Oameni ca mine care așteaptă din clipă în clipă poate să plece din lumea asta.” 

Situația este aceeași, în toate unitățile de primiri urgențe din cadrul unităților sanitare suport covid.

IRINA CODREANU, reporter „O problemă gravă care îngrijorează autoritățile și lumea medicală este aceea a prezentării cu întârziere la medic a bolnavilor de COVID-19. Tendința omului de a ascunde boala și de a refuza asistența medicală de specialitate este, însă, rezultatul comunicării neprofesioniste a autorităților privind pandemia, la care se adaugă bâlbele conducerii Ministerului Sănătății, dar și campania agresivă dusă de conspiraționiști și negaționiști.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2