Date companie
 
 
 
 

Situația în țară, după trei zile de viscol și ninsori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, circulatie, drumuri, tiruri, autostrada, zapada, case, inchise, aerian, feroviar
 

Drumuri închise, case acoperite de troiene și oameni blocați în case! Așa arată bilanțul iernii, în urma căderilor de zăpadă din ultimele zile. 10.000 de oameni muncesc zi și noapte, pentru a reda circulației drumurile blocate de nămeți. Mașinile care nu au mai putu înainta pe Autostrada București-Constanța, din cauza troienelor, au fost aduse după două zile în Capitală, însoțite de mașini ale poliției și utilaje de deszăpezire.

AMBIANȚĂ "Haideți, mai în față, spre centru. Să o ia prin partea cealaltă! Lăsați, că vine mașina și vă scoate."

VOX "- Ați avut motorină? - Am avut, că am plecat pregătiți. Nu știu cât mai avem, până unde ne duce. Am rămas fără bani, fără mâncare."

AMBIANȚĂ "Convoiul are circa un kilometru lungime."

Șoferii celor 100 de tiruri, care au stat blocate 48 de ore în Vama Albița și la Bârlad, au putut să-și continue și ei drumul. Între timp, circulația pe autostrada A3, închisă sâmbătă, a fost redeschisă. Mai rămân închise, din cauza condițiilor nefavorabile 12 drumuri naționale și un tronson al Autostrăzii București-Constanța.

VOX "Cum ne-a adus pe noi cu sararita în față cu utilajul se poata aduce și coloana asta și cealaltă."

VOX "Cu un utilaj în fața lor și se trece, cu bunavoință dacă există, merge."

Și circulația feroviară a avut de suferit, din cauza stratului gros de zăpadă depus pe șine. Peste 100 de trenuri au fost anulate, iar pe zece linii circulația a fost restricționată. Acceleratul București-Galați, cu peste 130 de pasageri, a rămas blocat în gara Buzău. Călătorii au așteptat mai bine de șase ore reluarea cursei.

VOX "Nu e desfundat între Buzău și Făurei. Au venit cu un sandwich și o sticlă de apă plată."

VOX "Sunt deja 7 ore în gară la Buzău. Ne muta când în grupa tehnică, când spre partea cealaltă. Deci, mi se pare absurd!"

Școlile și grădinițele vor fi închise și miercuri în 12 județe și în București, iar în alte 8 județe vor fi suspendate parțial. Decizia a fost luată în contextul în care mai există localități fără energie electrică, iar circulația rutieră se desfășoară cu dificultate.

REMUS PRICOPIE, ministrul Educației "Sunt 13 județe, unde vom avea școlile închise."

Traficul maritim si cel fluvial în porturile Constanta Sud, Constanta Nord, Midia si Mangalia rămâne deschis. Și traficul aerian pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București și Aeroportul Internațional București Băneasa „Aurel Vlaicu” se desfășoară normal. Autoritățile avertizează că, în schimb, există risc de avalanșă pe Transfagărășan.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2