Date companie
 
 
 
 

Situația privind coronavirusul, sub control

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caz, bals, firea, streinu, coronavirus, tataru, covid
 

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, în această dimineață, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din Capitală. Tânărul în vârstă de 25 de ani, din Gorj, a fost transportat cu o autospecială S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. Dolj, dotată corespunzător. Potrivit autorităților, tânărul face parte din grupul de persoane care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani infectat cu COVID-19, care a petrecut patru zile în România. Tânărul este aparent sănătos și nu primește tratament, dar este ținut sub observație.

ADRIAN STREINU-CERCEL, manager, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” „Persoana adusă din Gorj este ok, avem de-a face cu un purtător de coronavirus. Evident că va rămâne la ”Balș” pe toată perioada cât prezintă acest virus. Va fi testat în mod regulat și, când se va negativa și avem două teste negative consecutive, va fi lăsat la domiciuliu.”

Autoritățile fac apel la calm.

ADRIAN STREINU-CERCEL, manager, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” „Se știe că acestă viroză evoluează precum gripa. Bipolar. Adică un prim episod de febră este la începutul bolii, scape o zi două, apoi apare alt episod febril.”

NELU TĂTARU, secretar de stat, Ministerul Sănătății „Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viață, nu este nevoie să aglomerăm supermarketurile, nu e nevoie să ne panicăm rudele din străinătate sau din țară. Dacă cineva intră în carantină, atunci aceste persoane sunt îngrijite de autorități, primesc hrană, tot ce este necesar.”

În Capitală sunt 1.000 de persoane care au intrat de bunăvoie în carantină la domiciliu. Totodată, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, un corp de clădire separat, cu 60 de locuri, a fost alocat pentru eventualii pacienți infectați cu coronavirus.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei „Pentru ei s-a creat un circuit separat încă de la poartă. Personalul e dotat cu echipament special pentru situație. Spitalul Colentina va funcționa ca spital suport, adică va primi pacienții care vin de la ”Matei Balș”, care nu aveau coronavirus, dar se aflau internați pentru alte afecțiuni și e indicat să se mute la alt ATI. Demarăm în regim de urgență achiziția unui aparat de testare genetică pentru descoperirea coronavirusilor, la cererea domnului Streinu-Cercel.”

Primarul Capitalei susține că deocamdată nu este necesară închiderea școlilor. Firea a mai precizat că municipalitatea ține legătura cu toate institutiile implicate și respectă toate regulile care se impun.

COSMINA STOIAN, reporter „În acest moment, 99 de persoane se află în carantină, iar 7.174 persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, acestea fiind asimptomatice. În ultimele 24 de ore, la numărul unic de urgență 112 au fost îregistrate 163 de apeluri legate de criza provocată de coronavirusul Covid 19. Cele mai multe, respectiv 59, au fost consemnate în București.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2