Articolele însoțite de fotografii referitoare la situația alarmantă în care se află Școala primară din localitatea Sudrigiu, comuna Rieni, județul Bihor, publicate în presa de la Oradea, au sensibilizat conducerea Ministerului Educației. La doar o zi după ce materialele apărute în presă au ajuns pe masa ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, domnia sa a avut deja o primă reacție, anunțând că va solicita, după întoarcerea de la Bruxelles, unde se află zilele acestea, un control amănunțit la fața locului. Mai mult, oficiali din minister ne-au declarat că vor dori să se informeze și despre modul cum au fost făcute, în luna septembrie a anului trecut, verificări de către responsabilii din Inspectoratul Școlar Județean Bihor, cu privire la pregătirea deschiderii anului de învățământ la școlile din județ, inclusiv lucrările de reparații care se impuneau a fi executate la diferite unități, între care și cea de la Sudrigiu. La rândul ei, analizând materialele puse la dispoziție de postul de televiziune Național TV, conducerea de la București a Partidului Național Liberal, nu a rămas indiferentă la situația gravă în care a ajuns imobilul, ulterior închis. Surse din partid ne-au precizat că primarul de la Rieni, Gheorghe Bota, ales pe listele formațiunii, i se vor cere lămuriri referitoare la neglijența arătată față de școala construită la 1905, lăsată să se degradeze. Acestea au adăugat că primarul riscă să piardă susținerea partidului pentru un nou mandat, la alegerile locale din primăvara anului viitor, dacă se va considera că școala s-a distrus din cauza unui management defectuos din partea autorităților locale. Vă reamintim că, în toamna anului trecut, Știrile Național TV și Național 24 PLUS prezentau situația școlii din localitatea bihoreană Sudrigiu. Pereți cu tencuiala căzută, fundația și treptele de la intrare măcinate de vreme, acoperișul ce stă să cadă, poarta de la intrarea în curte și panourile gardului la pământ, toboganul ruginit, curtea cu aspect părăsit și un puț dezafectat. Așa urmau să fie primiți elevii în anul școlar 2018-2019. După mediatizarea situației școlii, autoritățile locale au dispus mutarea copiilor la școala din Rieni, impunându-le, astfel, o navetă zilnică la câțiva kilometri depărtare. La trei luni după aceasti decizie, aceleași autorități au ajuns la concluzia că unitatea școlară trebuie desființată definitiv. La fel și postul învățătoarei de la școala din Sudrigiu. Vom reveni asupra acestui subiect în jurnalele de știri Național TV și Național 24 PLUS.
Incendiu la o școală aflată în renovare din comuna Valea Mare, județul Vâlcea! Un muncitor a suferit arsuri la față. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.
Stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor se pregătește de Paște, dar peisajul arată ca înainte de Crăciun. Stratul de zăpadă este de aproape 20 de centimetri grosime, iar pârtiile de schi și săniuș sunt raiul iubitorilor sporturilor de iarnă.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Scandalul în care au fost implicați suporterii echipelor Universitatea Cluj și CFR Cluj, la finalul meciului jucat luni, la Cluj-Napoca, în care doi tineri de 19 ani au fost agresați, accentuează tensiunile din societatea românească.
”Stegarul dac” s-a ales cu un nou dosar penal, după ce a agresat un jandarm în apropierea Arestului Central din București. Cezar Avrămuță, protestatarul, în vârstă de 58 de ani, cunoscut sub numele de ”Stegarul dac”, a fost plasat sub control judiciar.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019