Date companie
 
 
 
 

Șoc și incertitudine la Bruxelles

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Bruxelles, soc, atentate
 

Starea de șoc, lacrimile și incertitudinea definesc acum inima Europei. Românii care locuiesc la Bruxelles sunt conștienți că au avut noroc pe 22 martie, dar nu știu ce îi așteaptă în perioada următoare. 

Oana Ariton, româncă la Bruxelles:

Statia de metrou unde s-a produs atentatul este statia de metoru unde sotul meu munceste, ieri a mers cu masina la munca, a vazut oameni care ieseau din statia de metrou, fum, aveau sange pe ei, initial a crezut ca a fost un accident. S-au auzit foarte multe ambulante, zona europeana a fost blocata, au fost puse bariere de securitate. Cladirile au fost locked down, ni s-a spus sa nu iesim din cladiri."

Locuitorii capitalei europene încearcă să nu se lase învinși de teamă și să revină la normalitate. 

"Creșa unde este fiica mea este inchisa dar unele gradinite si scoli sunt deschise." 

Valorile europene sunt încă pe primul plan în Bruxelles. Nu pentru toți însă. 

"Sunt oameni care s-au radicalizat, si care sunt si mai mult impotriva musulmanilor, si exista oameni care sunt toleranti si care cred ca nu toti musulmanii sunt la fel si ca tot ce se intampla e din cauza extremistilor musulmani. Lumea este socata de ce se intampla pentru ca e obisnuita ca lucrurile astea sa se intample undeva departe." 

Experți internaționali în securitate spun că diviziunile din Guvern, serviciile de spionaj prost finanțate, dar mai ales deschiderea față de predicatorii extremiști au făcut Belgia cea mai vulnerabilă țară din UE în fața unor atacuri ale militanților. 
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2