Date companie
 
 
 
 

Șoferii de autobuze, nemulțumiți de valoarea primelor de Crăciun

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, protest
 

Zeci de mii de constănțeni au întâmpinat dificultăți, astăzi, în drumul spre școală sau serviciu! Asta după ce, șoferii de autobuze au decis să protesteze și să nu iasă pe trasee, fiind nemulțumiți de mai multe aspecte, printre care și valoarea primei de Crăciun de anul acesta. Transportatorii se plâng de faptul că bonificațiile primite cu ocazia sărbătorilor de iarnă au o valoare mică, de 300 de lei, și că sunt sub formă de vouchere. Înainte de a intra în grevă, șoferii de autobuze au purtat o serie de negocieri cu conducerea societății de transport public al orașului, însă fără succes. Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, nu a fost deloc încântat de decizia șoferilor de a opri transportul public.

DECEBAL FĂGĂDĂU, primar, Municipiul Constanța

"Sunt extrem de revoltat de această mizerie pe care o face o mână de oameni din CT Bus. O mână de oameni care face acest lucru cu scop politic și lucrul acesta se va dovedi. Anul acesta s-a luat hotărârea să se acorde un tichet valoric unitar de 330 de lei pentru că atât își permite compania anul acesta. Dar să vedem la ce se adaugă această primă de Crăciun. În anul 2017, șoferii aveau un salariu brut de 1.600 de lei, în 2018, 2.400 de lei, în 2019, 3.200 de lei. Deci în doi ani de zile, salariul brut al unui șofer s-a dublat."

Edilul orașului susține că nimeni nu a venit să-i expună nemulțumirile pe care le au transportatorii. În plus, Decebal Făgădau avertizează că greva nu este asumată de către sindicate, motiv pentru care va depune plângere penală împotriva șoferilor care au refuzat să se prezinte la serviciu și că aceștia vor fi nevoiți să achite daune pentru prejudiciile cauzate constănțenilor.


Șoferii de autobuze, nemulțumiți de valoarea primelor de Crăciun

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2