Date companie
 
 
 
 

Șoferii de autobuze, nemulțumiți de valoarea primelor de Crăciun

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, protest
 

Zeci de mii de constănțeni au întâmpinat dificultăți, astăzi, în drumul spre școală sau serviciu! Asta după ce, șoferii de autobuze au decis să protesteze și să nu iasă pe trasee, fiind nemulțumiți de mai multe aspecte, printre care și valoarea primei de Crăciun de anul acesta. Transportatorii se plâng de faptul că bonificațiile primite cu ocazia sărbătorilor de iarnă au o valoare mică, de 300 de lei, și că sunt sub formă de vouchere. Înainte de a intra în grevă, șoferii de autobuze au purtat o serie de negocieri cu conducerea societății de transport public al orașului, însă fără succes. Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, nu a fost deloc încântat de decizia șoferilor de a opri transportul public.

DECEBAL FĂGĂDĂU, primar, Municipiul Constanța

"Sunt extrem de revoltat de această mizerie pe care o face o mână de oameni din CT Bus. O mână de oameni care face acest lucru cu scop politic și lucrul acesta se va dovedi. Anul acesta s-a luat hotărârea să se acorde un tichet valoric unitar de 330 de lei pentru că atât își permite compania anul acesta. Dar să vedem la ce se adaugă această primă de Crăciun. În anul 2017, șoferii aveau un salariu brut de 1.600 de lei, în 2018, 2.400 de lei, în 2019, 3.200 de lei. Deci în doi ani de zile, salariul brut al unui șofer s-a dublat."

Edilul orașului susține că nimeni nu a venit să-i expună nemulțumirile pe care le au transportatorii. În plus, Decebal Făgădau avertizează că greva nu este asumată de către sindicate, motiv pentru care va depune plângere penală împotriva șoferilor care au refuzat să se prezinte la serviciu și că aceștia vor fi nevoiți să achite daune pentru prejudiciile cauzate constănțenilor.


Șoferii de autobuze, nemulțumiți de valoarea primelor de Crăciun

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un fost prefect s-a urcat beat la volan și a provocat un accident mortal ( 17 Februarie 2020 )

  Un fost prefect a provocat un accident mortal, după ce s-a urcat băut la volan! Ioan Albu, care a fost prefect al județului Constanța în perioada 2017-2018, a intrat pe contrasens, iar mașina sa, un SUV, a izbit frontal...

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Protest într-o localitate din județul Harghita, din cauza angajării unor muncitori străini ( 30 Ianuarie 2020 )

  Revoltă într-o comună din Harghita, din cauza muncitorilor străini! Angajarea a doi bărbați din Sri Lanka la brutăria din Ditrău a declanșat tensiuni majore în comună. Oamenii se tem că localitatea va fi asaltată de un val...

 • Discuții între Ministrul Justiției și grefierii nemulțumiți ( 21 Decembrie 2019 )

  Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu reprezentanții grefierilor, după recentele proteste ale acestora, pe fondul nemulțumirilor legate de propunerea de abrogare a legii pensiilor speciale. Pe agenda discuțiilor...

 • Protest sindical la CCR ( 4 Decembrie 2019 )

  Un nou protest în Capitală! În fața Curții Constituționale au protestat, astăzi, aproximativ 100 de sindicaliști din Blocul Național Sindical. Aceștia au vrut să atragă atenția la OUG 79/2017, subliniind că peste 1 milion de salariați au fost afectați de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2