Date companie
 
 
 
 

Șoferii trebuie să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, iarna, soferi, anvelope, service
 

Cozi la service-urile auto, pentru schimbarea anvelopelor de vară, cu cele de iarnă. Prima ninsoare i-a luat prin surprindere pe șoferii care, de teama amenzilor, se grăbesc să își echipeze mașinile. Potrivit legii, șoferii sunt obligați să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă pe toate drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei. Reprezentanții service-urilor auto spun că procedura de schimbare a anvelopelor implică foarte mare atenție.

MARIUS LEONTE, director service auto "Este foarte important ca indicele de viteză aderență la sol și indicele de acvaplanare să fie foarte bun. Recomand anvelope de calitate, nu cu o vechime foarte mare, datorită faptului că suntem obișnuiți să le purtăm ani de zile la rând în care reiese gradul foarte mare de uzură și, totodată, riscurile vieții noastre. Recomand, de asemenea, ca la temperaturi de plus 7 grade, anvelopele a fi înlocuite, datorită faptului că cele de vară nu mai au aderență la sol. Recomand niște anvelope de calitate."

VOX "- Am pregătit cauciucurile pentru iarnă, le-am echilibrat, le pregătim să meargă cât mai bine și corespunzător pe șoselele pe care le avem acum. - Ce indici trebuie să avem? - Cel mai bine e să fie pe zero, dar, în momentul în care sunt 20-30, le așezăm în așa fel încât să nu avem niciun fel de probleme."

Reprezentanții service-urilor auto le recomandă șoferilor să-și pregătească din timp mașinile pentru iarnă și să evite ieșirea în trafic cu autovehicule neechipate corespunzător.

MARIUS LEONTE, director service auto "Important este ca antigelul să fie schimbat și verificat, pentru că riscăm ca blocul motor să se fisureze. Mașina trebuie să îndeplinească condițiile de rulare. Atenție foarte mare la partea carosabilă. Pe timpul rece, există posibilitatea să avem polei, gheață și, atunci, există riscul de a derapa, de a provoca accidente, de a omorî oameni sau multe alte probleme."

Potrivit, Poliției Române, legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părții carosabile. Șoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei cu anvelope neadecvate sunt pasibili de sancțiuni cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Acestea sunt echivalente cu sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2