Date companie
 
 
 
 

Solidaritate în rândul elevilor români de la liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, solidaritate, tricolor
 

Elevii români de la liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna s/au solidariyat imediat, la aflarea veștii că una dintre colegele lor a fost amenințată cu moartea, după ce a purtat pe cap o bentiță tricoloră, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Adolescenții au mers la școală cu drapelul României. Unii dintre ei chiar și-au desenat pe mâini tricolorul. Între timp, conducerea liceului și-a cerut scuze pentru situația creată.

VOX elev: "- Spune-mi de ce ți-ai desenat tricolorul? - Pentru că simt în inima mea și în sufletul meu rușinea României."

Profesorii susțin că nu există tensiuni între elevi.

VOX profesor: "Eu am fost diriginte în clasa a XII-a, și de la secția română erau la ai mei, în pauza mare, discutau frumos, că îi așteaptă bacalaureatul. Fără probleme, s-au pupat între ei."

Conducerea liceului din Covasna spune că persoanele care au amenințat-o pe elevă sunt din afara unității de învățământ, dar promite că va lua măsuri.

Inspectoratul Școlar le-a cerut cadrelor didactice să clarifice situația.

prin telefon: KERESZTELY IRMA, șeful Inspectoratului Școlar Covasna: "Eu am intervenit la conducerea unității și am rugat directorii să facă o cercetare în privința celor întâmplate în școală și să înainteze un raport către inspectorat. Nu am dispus să se facă anchetă împotriva fetiței, care a apărut în școală cu bentița tricoloră."

Și Poliția Covasna face o anchetă.

prin telefon: DIANA LOLU, purtător de cuvânt, I.P.J. Covasna: "La nivelul inspectoratului de poliție s-a luat măsura întocmirii unui dosar penal cu autor necunoscut pentru amenințare sub supravegherea Parchetului Târgu Secuiesc. Se desfășoară activități în vederea identificării autorului postării. (...) Persoana riscă fie închisoare de la 3 luni la 1 an, fie amendă."

Ministerul Educației a anunțat că va trimite o echipă de control la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2