Date companie
 
 
 
 

Soluții pentru copiii ucraineni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ucraineni, ciuca
 

Autoritățile române caută soluții pentru zecile de mii de refugiați ucraineni. De la începutul conflictului, aproape 120.000 de oameni au ajuns în România. Cei mai mulți și-au continuat călătoria, spre alte state europene. 46.000 sunt încă aici, deși doar puțin peste 1.000 au cerut azil.

NICOLAE CIUCĂ, premierul României

"Este important să precizăm că din cifra totală de cetățeni ucraineni care au decis să rămână în România, aproximativ 18.000 sunt minori, de aceea, am căutat și am identificat soluții care se vor concretiza în măsuri pentru a putea să acordăm atenția cuvenită acestor 18.000 de minori. Este foarte important că activitatea care se desfășoară la nivelul Guvernului să poată fi coordonată cu activitatea desfășurată la nivelul autorităților locale și de asemenea, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe suntem în legătură permanentă cu Ambasada Ucrainei la București, astfel încât să putem să avem datele legate de trasabilitatea și prezența pe teritoriul României a cetățenilor ucraineni."

Activarea mecanismelor de finanțare ale Uniunii Europene, atât pe fondurile care sunt prevăzute pe migrație cât și cele prevăzute pentru protecție civilă, a fost o altă temă a ședinței Exceutivului. Potrivit lui Nicolae Ciucă, mai multe țări din UE își oferă sprijinul pentru a gestiona cât mai bine și mai coerent activitatea atât la granițe cât și în interior, în ceea ce privește logistica și resursa umană necesare pentru acest flux de refugiați care crește de la o zi la alta.


Soluții pentru copiii ucraineni

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2