Date companie
 
 
 
 

Soluții pentru fluidizarea traficului infernal din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Mai 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, trafic, rutier, bucuresti, fundatia, solutii, romanian, business, leaders
 

Respectarea strictă a regulilor de circulație și măsuri pentru simplificarea vieții șoferilor! Sunt soluții pentru fluidizarea circulației rutiere în București, propuse în cadrul unei dezbateri organizate de Fundația Romanian Business Leaders. Participanții la discuții propun Primăriei Capitalei o serie de măsuri, între care montarea de semafoare temporizate în zonele importante din Capitală și ridicarea vehiculelor care opresc sau staționează, îngreunând astfel circulația pietonilor. O altă soluție este posibilitatea de a efectua virajul la dreapta în intersecțiile semaforizate, pe culoare roșie, cu respectarea priorității pentru pietoni, fără a mai monta semafoare intermitente pentru această manevră.

ION LIXANDRU, antreprenor din domeniul transporturilor  "Să oblige autoritățile să-și respecte angajamentul ca să finalizeze proiectele. România nu o să mai fie o țară ocolită, ci o țară părăsită pentru că se și vede în acest moment că avem o problemă demografică și avem o problemă de forță de muncă care blochează dezvoltarea economică sănătoasă."

Alte măsuri pe care ar trebui să le ia Primăria Capitalei pentru fluidizarea traficului se referă la interzicerea operațiunilor de curățenie, plombare, trasare a marcajelor rutiere, ridicarea gunoiului și desfășurarea orelor de condus pentru mașinile de școală de șoferi în intervalul 7.30-9.30 și 16.00-19.00. Alte propuneri vizează introducerea obligativității ca parcarea de reședință pe spațiul public autorizat să fie liberă în zilele lucrătoare în intervalul 8.00-17.00, precum și interzicerea parcării pe spațiul public a tuturor vehiculelor comerciale care aparțin companiilor obligate prin licențiere să aibă spațiu propriu de parcare sau spațiu închiriat. Nu în ultimul rând, șoferii trebuie să respecte legea și, de exemplu, să nu mai treacă pe culoarea galbenă a semaforului.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Capitala are cel mai congestionat trafic din Europa și al 5-lea din lume. Într-o zi, un bucureștean pierde în trafic aproximativ o oră. Într-un an, înseamnă că o persoana care merge cu mașina în București pierde 200 de ore."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2