Date companie
 
 
 
 

Soluții pentru prevenirea fraudării fondurilor europene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fonduri, europene, fraudare, studiu, solutii, sar
 

Fraudarea fondurilor europene , o problemă care cere soluții urgente de prevenire! În goana după creșterea absorbției fondurilor europene, chestiunea corectitudinii cheltuirii banilor este, adesea, marginalizată. Societatea Academică din România a realizat un studiu analitic al fondurilor europene atrase de România, în perioada aprilie 2012 - iulie 2013. Studiul relevă faptul că există breșe în sistemul de absorbție a fondurilor europene.

LEONARD ORBAN, fost comisar european "Modul în care se utilizează banii europeni este urmărit, monitorizat în detaliu, de către instituții diferite, instituții europene, în primul rând Comisia Europeană. Dar, pe altă parte, și celelalte instituții joacă un rol extrem de important."

Autorii studiului au identificat câteva soluții, pentru prevenirea fraudării. Printre acestea, se numără asigurarea unor măsuri de informare și consțientizare asupra practicilor frauduloase și neregulilor; utilizarea unui sistem de indicatori de avertizare timpurie a fraudei; schimbari legislative și de comportament instituțional care să construiască cadrul unei desfăsurari a proiectelor și programelor previzibilă, planificată și cu suficiente ancore pentru o monitorizare și o evaluare satisfăcătoare a bunei gestiuni a fondurilor europene.

LEONARD ORBAN, fost comisar european "Pentru perioada de programare 2014-2020, să putem preveni și, acolo unde nu putem preveni, să putem identifica și sancționa fraudele din sistem, până la urmă, procedând în maniera asta, vom mai atenua din vulnerabilitățile pe care România le are. "

EUGEN ORLANDO TEODOROVICI, ministrul Fondurilor Europene "Acel privat care semnează un contract de finanțare cu statul, va avea o singură obligație majoritară. Să publice pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, la rubrica dedicată acestui subiect, ce dorește să achiziționeze, bun, lucrare sau serviciu. În cazul în care nu face, are o condiție de 25 %, pentru a asigura transparența. După care, ceea ce face el la nivel de proiect, ca și achiziție, îi aparține în totalitate."

Directorul de cercetare în cadrul S.A.R, Răzvan Orășanu, și expertul în fonduri europene, Valentina Dimulescu, sunt de părere că, pentru a preveni cât mai mult fraudarea fondurilor europene, trebuie ca sistemul sa fie contolat și pedepsit cât mai mult.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Încă mai există foamete în România ( 2 Martie 2020 )

  Aproape 5% din populația României este afectată de foamete. Cel puțin așa rezultă din datele date publicității de organizația nonguvernamentală INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. Vestea bună este aceea că...

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 • Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună ( 9 Februarie 2020 )

  Jumătate dintre tinerii români vor să migreze în altă țară. Potrivit sondajelor realizate de Centrul de Studii pentru Migrație, circa 50 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate.

 • Mulți români își doresc schimbarea locului de muncă, anul acesta ( 20 Ianuarie 2020 )

  Schimbarea locului de muncă, în topul priorităților pentru cei mai multi români! Potrivit unui raport publicat de platforma Best Jobs, șase din zece angajați spun că schimbarea locului de muncă se află pe lista obiectivelor pentru acest an.

 • Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare pentru fraudă ( 15 Decembrie 2019 )

  Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de D.N.A. Constanța pentru fraudă! El ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare, pentru a ocupa un post de expert într-un proiect european administrat de Ministerul Dezvoltării...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2