Date companie
 
 
 
 

Șomerii de la Nokia primesc câte 500 de euro, dacă își găsesc un alt job

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, someri, munca, loc, jucu, nokia, recalificare
 

Schimbare de planuri pentru șomerii de la Nokia! Dacă acum câteva zile, cei de la Ocuparea Forței de Muncă Cluj spuneau că disponibilizații vor primi bani ca să...se tundă și să se bărbierească pentru interviul la un alt job, acum ei vor încasa câte 500 de euro, dacă își vor găsi o slujbă în alt oraș. Șomerii nu se arată insa prea încântați de idee.

DANIEL DON, director, A.J.O.F.M. Cluj "Identificăm un loc de munca sau îsi identifica singur la o distanta mai mare de 50 de kilometri, va primi o alocație de 500 de euro pentru a se muta în acea localitate la noul loc de muncă."

VOX "Eu nu m-aș muta, vă spun sincer eu nu m-aș muta din Cluj pentru așa ceva."

Totodată, vor primi sprijin financiar și mamele somere pentru a-și trimite copiii la grădiniță, dar numai dacă vor urma cursuri de recalificare.

DANIEL DON, director, A.J.O.F.M. Cluj "În cazul în care persoana este mamica si are copil în întretinere pentru participarea la masuri active vom sprijini mamica cu asistenta copilului intr-o gradinita ori de stat ori privata."

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj a cerut de la Uniunea Europeana 5 milioane de euro pentru cursuri de recalificare și plata firmelor care îi vor angaja pe șomeri. Disponibilizații de la Jucu au primit deja oferte de angajare ca electricieni, bucătari sau barmani. Fabrica deschisă în februarie 2008 s-a inchis in toamna anului trecut din lipsa comenzilor. In urma unui program al concernului finlandez de reducere a costurilor, 2.200 de salariati au fost disponibilizați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2