Date companie
 
 
 
 

Sorin Blejnar, schimbat de la ANAF

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : premier, Sorin Blejnar, Serban Pop
 

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a revocat pe Sorin Blejnar din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Blejnar, care a ocupat acest post din ianuarie 2009, se va ocupa de Direcția de control al marilor averi, înființată chiar de el. Noul președinte al Fiscului, Șerban Pop, a fost șeful de Cabinet al fostului ministru de Finanțe, social-democratul Mihai Tănăsescu. Ulterior, Șerban Pop a fost numit în funcția de vicepreședinte al ANAF, responsabil cu procedurile de colectare a veniturilor. Acesta a ocupat postul rămas vacant după demisia lui Bogdan Huțucă. Până în decembrie 2010, Pop a fost membru în Consiliul de Administrație al CEC Bank.

SORIN BLEJNAR, fost președinte al ANAF: "-Vã bucurați de noua funcție, vă place ce urmeazã sã faceți? Eu sunt de 20 de ani in sistemul public, nu are nicio importanta unde vor lucra de astãzi sau de mâine. (...) Nu am elemente cu privire la alte aspecte pentu care am fost revocat, este decizia exclusiva a prim ministrului. (...) Ce-i urați domnului Pop? Sper sa reuseasca sa colecteze mai multi bani decat am strans eu."

Potrivit premierului, prioritatea lui Șerban Pop, care are rang de secretar de stat, trebuie să fie combaterea cât mai rapidă a evaziunii fiscale. In februarie, Mihai Răzvan Ungureanu le-a cerut oamenilor de la ANAF ca, în termen de două luni, să aducă venituri suplimentare la buget de cel puțin un procent si jumatate din Produsul Intern Brut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2