Date companie
 
 
 
 

Șoseaua Transalpina rămâne închisă pe termen nedeterminat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : modernizare, contract, inchisa, sosea, Transalpina, nedeterminat, reziliere, parapete, marcaje
 


Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, rămâne închisă pe termen nedeterminat. Conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale a hotărât că drumul este prea periculos pentru șoferi. Cei care se vor încumeta să circule pe această șosea, riscă amenzi de pâna la 680 lei. Decizia îi afectează pe cabanierii din zonă, care se tem că vor da faliment.

VOX "Înseamnă că și noi trebuie să ne închidem unitațile, societățile noastre care sunt cu restaurație, cu cazare. Suntem peste 300 de familii care trăim din turism aici, plus angajații noștri, peste 350."

VOX "- A scăzut numărul de turiști? - Da, a scăzut, foarte mult. S-a observat. Străinii care încă nu au observat tot vin, nemții, polonezii, de prin Ungaria."

Lucrările la Transalpina sunt finalizate în proporție de 75-80%, însă șoseaua nu are elemente de siguranță, cum ar fi parapete de protecție, indicatoare rutiere sau marcaje. Întrucât CNADR nu reușește să rezilieze contractul cu firma implicată în modernizarea șoselei, circulația rămâne închisă până la finalizarea litigiului. Turiștii sunt însă nemulțumiți de decizia autorităților.

VOX "Zona este foarte frumoasă, este refăcută încă din 2011, noi am ajuns atunci aici și se circula în aceleași condiții ca și acum."

VOX "N-am auzit niciodată de un accident pe Transalpina, că atunci ar fi o cauză. Fiecare merge încet, vrea să se uite, să vadă."

Modernizarea Transalpinei a început în 2007, dar a fost sistată în urma cu doi ani. Patronul firmei care realiza lucrările, Nelu Iordache, a fost arestat, iar societatea este acum în insolvență.

NARCIS NEAGA, director general, C.N.A.D.N.R. "Noi am încercat să reziliem contractul, există o prevedere contractuală care nu ne permite să reziliem contractul decât pe cale judiciară."

Drumul montan Transalpina leagă județele Gorj și Alba, peste Munții Parâng și urcă până la 2.145 de metri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2