Date companie
 
 
 
 

Space Adventure, la Romexpo

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, nasa, Romexpo, adventure, space
 

Expoziție NASA, în premieră la București! Cei fascinați de călătoriile spațiale au ocazia să întreprindă o incursiune virtuală în cosmos, la expoziția Space Adventure, deschisă la Romexpo. Vizitatorii pot participa la diverse jocuri interactive și își pot testa abilitățile de astronaut. Și nu doar atât. Ei pot admira copiile reale ale rachetelor și capsulelor spațiale, simulatoare de zbor ale cosmonauților, precum și o colecție de roci selenare.

BIANCA ROTARU, reporter  “La Space Adventure București sunt expuse peste 100 de obiecte, dintre care circa 80% sunt autentice. Printre altele, vedeți aici o piatră de pe Lună. Există, însă, și o replică a celebrei crose de golf, folosite de Allan Shepard, in misiunea Apollo 14. Sunt aici și mingile, care au fost ascunse, împreună cu crosa, sub costumul de astronaut, de Shepard, un împătimit de golf, care a vrut neapărat să testeze jocul pe satelitul natural al Terrei.”

Expoziția, inițiată de United States Space & Rocket Center și NASA Visitor Center, este una itinerantă. A fost deja organizată în cinci țări, fiind vizitată de peste trei milioane de persoane. În România, evenimentul coincide cu aniversarea a 50 de ani de la primii pași pe lună, în data de 20 iulie.

ALINA PALADE, reprezentant, Space Adventure ”Pe lângă poveștile oamenilor care au călătorit în spațiu, vizitatorii pot vedea și o istorie a proceselor tehnologice, care au făcut ca aceste lucruri să se întâmple. Costume originale de astronaut care au fost folosite, atât în perioada de trainig, cât și pentru călătoriile în spațiu. Avem o serie de accesorii care au niste povești foarte impresionante, niște replici și machete ale rachetelor și capsulelor.”

Vizitatorii sunt fascinați de expoziție. Mai ales copiii sunt entuziasmați.

VOX “Da, mi-a plăcut foarte mult!”

VOX”Am învățat despre istoria spațiului și despre cum foloseau combustibilul.”
 
VOX ”Am explorat, așa cum am văzut de mic copil, anumite lucruri ale programelor spațiale pe care nu le-am văzut nici la scară, nici în realitate. A fost foarte frumos, copill meu e foarte încântat.”

Expoziția Space Adventure poate fi vizitată până pe 15 octombrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • La mulți ani, România! La mulți ani, români! ( 1 Decembrie 2019 )

  Ziua Națională a României, sărbătorită în întreaga țară. Parada militară de la București și parada de la Alba Iulia au marcat spectaculos acest moment important pentru toți românii. În ciuda frigului, impresionanta paradă...

 • O bunică și cei trei nepoți ai ei au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor ( 1 Decembrie 2019 )

  Dar din dar se face rai! Vă invităm să împlinim împreună dorințele unor copii, în prag de sărbători, deoarece sunt case, în România, în care sania lui Moș Crăciun ajunge mai greu sau deloc. Este și cazul a trei copii din București...

 • Fenomen meteo bizar, astăzi, în București, vreme rece de 1 Decembrie în toată țara ( 30 Noiembrie 2019 )

  Meteorologii nu au vești bune pentru începutul lunii decembrie! Se anunță vreme rece, ninsori la munte și precipitații mixte în unele regiuni. Duminică, de Ziua Națională, temperaturile vor fi mai scăzute, față de cele...

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 • Vinuri pentru toate gusturile, la Romexpo ( 23 Noiembrie 2019 )

  Târg de vinuri, la Romexpo! În acest weekend, românii pot degusta gratuit sute de vinuri de la crame de top din România. Organizatorii au mai pregătit și un bar de mixologie cu spumante, o bibliotecă de spumante, iar pe partea de mâncare găsim preparate românești și franțuzești. Foarte apreciate au fost și deserturile.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2