Date companie
 
 
 
 

Specialiștii din IT nu se plâng de criză

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : targ, criza economica, it
 

Criza economică nu i-a afectat și pe specialiștii din IT. Numărul de job-uri disponibile la târgurile de profil, datele institului național de statistică, dar și faptul că tinerii informaticieni se gândesc de două ori înainte să plece din România stau mărturie în acest sens.

VOX:" Caut să plec la master în străinătate. Dacă îmi găsesc job aici, rămân aici.(...) În general, locurile de muncă apar și în România și în străinătate, mai ales în domeniul academic."

VOX: " Sper să îmi găsesc un loc de muncă în România, pentru că mă leagă foarte multe de această țară (...) În jur de 20 de milioane ar fi perfect pentru un inginer pentru o carieră de început."

VOX: " Îmi doresc mai degrabă să rămân în cercetare, ăsta este domeniul în care vreau să activez mai departe. Indiferent de banii pe care o să-i câștig."

La târgul virtual de IT&C, deschis până pe 17 decembrie, CV-urile au curs în valuri pe adresele celor 20 de companii care oferă 300 de locuri de muncă. Peste 3.000 de tineri își depuseseră deja CV-ul, în primele două săptămâni.

Datele oficiale arată că numărul angajaților din acest sector a ajuns, în toamna acestui an, la 27 de mii, cu trei mii mai mulți decât anul trecut, iar salariul mediu este de 4500 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Târg virtual educațional, pentru elevii din București ( 8 Iunie 2020 )

  Cel mai mare târg virtual educațional a început, astăzi, pentru toți elevii bucureșteni! Platforma, care poate fi accesată pe site-ul toe.hubproedus.ro, le prezintă elevilor de gimnaziu ofertele educaționale ale liceelor.

 • Oferte irezistibile, vacanțe de vis și gadget-uri, la Târgul de Turism ( 20 Februarie 2020 )

  Târgul de Turism al României vă așteaptă la Romexpo! Ajuns la cea de-a 43-a ediție, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare atât a celor mai interesante oferte și atracții turistice din România și din străinătate, cât și a accesoriilor și gadget-urilor necesare in orice vacanță.

 • Nou târg de Crăciun, în București ( 28 Noiembrie 2019 )

  S-au deschis porțile Târgului de Crăciun din Piața Constituției din Capitală. Zi de zi, până pe 26 decembrie vor fi programe speciale dedicate Zilei Naționale a României și Crăciunului. Cei mici și cei mari se pot bucura de un patinoar, de bradul de Crăciun, înalt de peste 30 de metri, dar și de produse tradiționale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de casuțe ale târgului.

 • Vinuri pentru toate gusturile, la Romexpo ( 23 Noiembrie 2019 )

  Târg de vinuri, la Romexpo! În acest weekend, românii pot degusta gratuit sute de vinuri de la crame de top din România. Organizatorii au mai pregătit și un bar de mixologie cu spumante, o bibliotecă de spumante, iar pe partea de mâncare găsim preparate românești și franțuzești. Foarte apreciate au fost și deserturile.

 • Branduri de renume, la prețuri accesibile ( 2 Octombrie 2019 )

  Toamna a sosit, iar acum este un bun moment pentru schimbarea garderobei. Între 2 și 13 octombrie, bucureștenii sau cei aflați în trecere prin Capitală, pot profita de ofertele de excepție ale celei mai mari expoziții de haine cu vânzare. Peste 40.000 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de la branduri de renume vă așteaptă la prețuri pornind de la 20 de lei, la Romexpo în pavilionul C2.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2