Date companie
 
 
 
 

Spectacol aerian, realizat de piloții militari români și canadieni, la Câmpia Turzii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : militari, piloti, romani, spectacol, show, aerian, F16, mig, campia, turzii, canadieni
 

Show aerian spectaculos, oferit, sâmbătă, de piloții bazei aeriene de la Câmpia Turzii. Acrobațiile executate de piloți cu venerabilele avioane de vânătoare MiG 2 i-au ținut pe spectatori cu sufletul la gură. La spectacolul aerian au participat și piloții militari canadieni.

VOX "Îmi plac și mie, pentru că dau cu rachete, zboară foarte departe."

VOX "- Care îți place cel mai mult? - Acesta. - De ce? - Fiindcă e mare și frumos. - Ai mai văzut așa avioane? - Nu."

Prezent la evenimentul de la Câmpia Turzii, ministrul Apărării, Mircea Dușa, a urcat la bordul unui avioan de luptă al forțelor aeriene canadiene.

MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării Naționale "Spre deosebire de F-16, este un avion bimotor, un avion care este conceput să aterizeze și pe portavioane. Forțele aeriene canadiene îl folosesc și pentru astfel de misiuni. F-16 sunt folosite mai mult cu decolare de la terestru."

ALIN CACHIT, pilot "Am executat niște misiuni de interceptare doi versus doi. În care, pe rând, o dată, am fost noi forțele blue, ei au fost forțele red și am schimbat rolurile între noi."

JEAN FRANCOIS LAMBERT, ofițer, Forțele Aeriene ale Canadei "Noi iubim modul în care România ne-a primit. Avem de spus doar lucruri frumoase despre baza aeriană și despre toată organizarea, și ne simțim, aici, ca acasă."

Piloții români și canadieni participă la un exercițiu militar comun, sub umbrela NATO, care va dura cinci luni și va cuprinde misiuni de luptă aeriană, apărare aeriană și atac la sol.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2