Date companie
 
 
 
 

Spectacol cu târg de sclavi, la Zilele Cetății-Festivalul Roman Apulum

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, targ, alba, iulia, sclavi, scenariu, marcus, aurelius, apullum, gladiatori
 

Momente inedite la Alba Iulia! Localnicii și sute de turisti au avut parte de o călătorie în timp, până în anul 184. Ei au asistat la o reconstituire a unui târg de sclavi din secolul al doilea. Spectacolul a îmbinat perfect istoria și umorul, iar actorii care au intrat în pielea personajelor au fost aplaudați la scena deschisă.

AMBIANȚĂ "Eu sunt un mare negustor de sclavi. Poate cel mai mare pe care l-a dat Dacia. Aveam 200 de sclavi, mai am doar pe ei."

Potrivit scenariului, Marcus Aurelius, rămas fără bani și cu mari datorii, a venit la cetatea Alba Carolina să îsi vândă sclavii. Licitația a pornit de la un leu.

AMBIANȚĂ "Uite cât e de frumoasă. Carnea e tare pe ea. Merită? Un leu! Cine dă un leu? Doi lei?"

Spectatorii s-au prins repede în joc și au participat la licitație. Foarte încântați au fost și turiștii străini.

VOX "Am cumpărat un sclav deoarece a fost prezentat de guvernator ca un foarte bun bucătar. Și sunt un gurmand adevărat. În această seară, stăpâne, îti voi găti o tocană de călcâie de camilă! Am stabilit deja altceva, o să gătești!"

Fetele s-au înghesuit să admire gladiatorii scoși la vânzare.

AMBIANȚĂ "Pune-ți mâna, să vă convingeți!"

Spectacolul face parte din Festivalul Roman Apulum, ajuns la a doua ediție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Târg virtual educațional, pentru elevii din București ( 8 Iunie 2020 )

  Cel mai mare târg virtual educațional a început, astăzi, pentru toți elevii bucureșteni! Platforma, care poate fi accesată pe site-ul toe.hubproedus.ro, le prezintă elevilor de gimnaziu ofertele educaționale ale liceelor.

 • Oferte irezistibile, vacanțe de vis și gadget-uri, la Târgul de Turism ( 20 Februarie 2020 )

  Târgul de Turism al României vă așteaptă la Romexpo! Ajuns la cea de-a 43-a ediție, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare atât a celor mai interesante oferte și atracții turistice din România și din străinătate, cât și a accesoriilor și gadget-urilor necesare in orice vacanță.

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 • Moș Crăciun motociclist, în Alba Iulia ( 25 Decembrie 2019 )

  Moș Crăciun a lăsat sania și renii și s-a urcat pe motocicletă, pentru a împărți cadouri copiilor din Alba Iulia! Ineditul Moș a fost văzut în aceste zile în trafic, în mai multe cartiere din oraș, salutând publicul entuziasmat...

 • Casă decorată de sărbători, ca-n basme ( 25 Decembrie 2019 )

  Și în acest an, românii și-au decorat casele de sărbători cu instalații luminoase care, la lăsarea nopții, dau culoare apartamentelor, balcoanelor, gardurilor și chiar acoperișurilor. Așa au făcut și proprietarii unei case din satul Ighiel...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2