Date companie
 
 
 
 

Spectacol de dimensiuni impresionante, în Bucovina

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucovina, sarbatori
 

Obiceiurile de iarnă, transmise din străbuni, rămân un reper al identității naționale. În Bucovina, tradițiile reprezintă în continuare o ancoră pentru toți cei care an de an își amintesc de ceea ce ne unește cu adevărat. Suceava a găzduit un spectacol de dimensiuni impresionante: peste 1.500 de urători din întreg județul i-au bucurat pe localnici și turiști timp de aproape 10 ore. Oamenii au urmărit cu entuziasm parada organizată cu ocazia sărbătorilor, transmisă în direct de colegii noștri de la Favorit TV.

AMBIANTA

Gazde primitoare, autoritățile locale i-au întâmpinat pe premierul României, Ludovic Orban și pe ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care au asistat la spectacolul oferit de trupele de urători.

AMBIANTA

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a explicat oasepeților de seamă cum s-au pregătit pentru ca sărbătorile să aibă și de data aceasta un gust deosebit în Bucovina. De altfel, toate grupele de colindători au fost răsplătite cu rumeni colaci, înmânați de către Gheorghe Flutur, ajutat de către soția sa, interpreta de muzică populară Ana Ilca Mureșan, ori de către vicepreședintele CJ Gheorghe Niță.

AMBIANTA OFERĂ COLACI

Frumusețea costumelor și spectacolul oferit de trupele de urători, care au însoțit dansul cu pocniturile din bici și vuietul de corn și trâmbițe, ne-au amintit tuturor de vremea copilăriei și de poveștile bunicilor.

AMBIANTA

Ștefan cel Mare călare pe un armăsar alb, dar și o frumoasă ceată de răzeși, au atras privirile tuturor.

AMBIANTA

La spectacol au fost prezente și formațiuni de urători din alte județe ale țării, precum și o formație din Republica Moldova și una din Ucraina – Regiunea Cernăuți.

AMBIANTA

Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, de peste 10.000 de persoane. Festivalul Internațional „Obiceiuri de iarnă" Suceava face parte din proiectul „Crăciun în Bucovina", care se va încheia pe 13 ianuarie 2020, cu spectacolul sărbătorilor de iarnă pe stil vechi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Crăciunul Favorit TV, în topul preferințelor ( 28 Decembrie 2020 )

  „Crăciun de poveste”, emisiunea care v-a adus în case și în suflet cele mai frumoase colinde, cântece și dansuri populare, la Favorit TV, v-a bucurat și duminică, pentru că sărbătorile continuă alături de noi! Fascinantul spectacol, adus în inima dumneavoastră de Raluca Diaconu, s-a situat în topul preferințelor iubitorilor de muzică populară autentică. Astfel, o medie de 192.000 telespectatori au urmărit programul Favorit TV, între orele 10.30 și 15.00. La orele prânzului, 312.000 de telespectatori urmăreau alături de noi un Crăciun de poveste.

 • Sfatul nutriționistului, pentru a evita problemele de sănătate după masa de sărbători ( 22 Decembrie 2020 )

  Conform tradiției, românul poartă grija festinului de sărbători. Crăciun, Anul Nou sau Paște înseamnă bucuria de a fi alături de cei dragi, dar și masa încărcată cu bunătăți.

 • Depresia, de sărbători ( 3 Ianuarie 2020 )

  În mini-vacanța de iarnă depresia se accentuează mai mult în rândul oamenilor! Pentru cele mai multe dintre persoane, Sărbatorile de Iarnă înseamnă petrecerea unor momente plăcute împreuna cu prietenii sau familia.

 • Sărbători magice, la Național TV ( 24 Decembrie 2019 )

  Noi detalii privind sărbătorile de poveste, la Național TV! Zeci de artiști renumiți vor cânta pentru dumneavoastră, de Crăciun și de Anul Nou. Muzica ușoară și cea populară, dar și cântecele de petrecere, vor aduce veselia și distracția...

 • Greenpeace susține că se fac defrișări ilegale, în Bucovina ( 8 August 2019 )

  Dezastru în pădurile românești! Potrivit estimărilor făcute de voluntarii de la Greenpeace, România pierde trei hectare de pădure pe oră, iar Bucovina a devenit următoarea țintă a defrișărilor ilegale. Imaginile surprinse de reprezentanții...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2