Date companie
 
 
 
 

Spectacol de dimensiuni impresionante, în Bucovina

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucovina, sarbatori
 

Obiceiurile de iarnă, transmise din străbuni, rămân un reper al identității naționale. În Bucovina, tradițiile reprezintă în continuare o ancoră pentru toți cei care an de an își amintesc de ceea ce ne unește cu adevărat. Suceava a găzduit un spectacol de dimensiuni impresionante: peste 1.500 de urători din întreg județul i-au bucurat pe localnici și turiști timp de aproape 10 ore. Oamenii au urmărit cu entuziasm parada organizată cu ocazia sărbătorilor, transmisă în direct de colegii noștri de la Favorit TV.

AMBIANTA

Gazde primitoare, autoritățile locale i-au întâmpinat pe premierul României, Ludovic Orban și pe ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care au asistat la spectacolul oferit de trupele de urători.

AMBIANTA

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a explicat oasepeților de seamă cum s-au pregătit pentru ca sărbătorile să aibă și de data aceasta un gust deosebit în Bucovina. De altfel, toate grupele de colindători au fost răsplătite cu rumeni colaci, înmânați de către Gheorghe Flutur, ajutat de către soția sa, interpreta de muzică populară Ana Ilca Mureșan, ori de către vicepreședintele CJ Gheorghe Niță.

AMBIANTA OFERĂ COLACI

Frumusețea costumelor și spectacolul oferit de trupele de urători, care au însoțit dansul cu pocniturile din bici și vuietul de corn și trâmbițe, ne-au amintit tuturor de vremea copilăriei și de poveștile bunicilor.

AMBIANTA

Ștefan cel Mare călare pe un armăsar alb, dar și o frumoasă ceată de răzeși, au atras privirile tuturor.

AMBIANTA

La spectacol au fost prezente și formațiuni de urători din alte județe ale țării, precum și o formație din Republica Moldova și una din Ucraina – Regiunea Cernăuți.

AMBIANTA

Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, de peste 10.000 de persoane. Festivalul Internațional „Obiceiuri de iarnă" Suceava face parte din proiectul „Crăciun în Bucovina", care se va încheia pe 13 ianuarie 2020, cu spectacolul sărbătorilor de iarnă pe stil vechi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Depresia, de sărbători ( 3 Ianuarie 2020 )

  În mini-vacanța de iarnă depresia se accentuează mai mult în rândul oamenilor! Pentru cele mai multe dintre persoane, Sărbatorile de Iarnă înseamnă petrecerea unor momente plăcute împreuna cu prietenii sau familia.

 • Sărbători magice, la Național TV ( 24 Decembrie 2019 )

  Noi detalii privind sărbătorile de poveste, la Național TV! Zeci de artiști renumiți vor cânta pentru dumneavoastră, de Crăciun și de Anul Nou. Muzica ușoară și cea populară, dar și cântecele de petrecere, vor aduce veselia și distracția...

 • Greenpeace susține că se fac defrișări ilegale, în Bucovina ( 8 August 2019 )

  Dezastru în pădurile românești! Potrivit estimărilor făcute de voluntarii de la Greenpeace, România pierde trei hectare de pădure pe oră, iar Bucovina a devenit următoarea țintă a defrișărilor ilegale. Imaginile surprinse de reprezentanții...

 • Istorie, natură prietenoasă și mese pe cinste, în Bucovina ( 27 Aprilie 2019 )

  Turiștii, așteptați de Paște în Bucovina cu produse tradiționale și ateliere de încondeiat ouă! În Suceava, o vizită la Biserica Sf. Ioan Botezătorul poate fi un prim pas pentru a obține liniștea mult așteptată, după zilele agitate dinaintea sărbătorilor. 

 • Noul regulament privind traiul la bloc, în curs de pregătire ( 6 Martie 2019 )

  Regulament nou, la bloc! Potrivit noii legislații privind asociațiile de proprietari, adoptate anul trecut, se impune redactarea unui regulament al blocului ce trebuie respectat de toată lumea. Regulamentul care conține regulile și condițiile...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2