Bucureștii, o capitală europeană cu un trecut fabulos, o capitală misterioasă care nu-și dezvăluie cu ușurință secretele nici chiar celor care o iubesc. Este ca o adevărată capsulă a timpului, rivalizând, din acest punct de vedere cu marile așezări enigmatice ale lumii. Asta promovează actuala ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, organizat în aceste zile, de Teatrul Masca, în Parcul Herăstrău, din Capitala. Spectacolele cu statui vivante, în care au evoluat actorii de la Masca și invitații din străinătate ai Festivalului, le-au arătat bucureștenilor o parte din fața nevăzută a splendorii unei capitale prin care trec straniile fire ce unesc civilizațiile estului și ale vestului.
MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca "Asistați la spectacolul "Statuile". Este unul din primele spectacole ale teatrului nostru, un spectacol care pregătește istoria ultimelor 3 minute din viata orașului Pompei".
ALINA CRĂIȚA, actriță, Teatrul Masca "Sunt povești ale oamenilor simpli, ale zeităților cum este cea pe care o interpretez eu, Venus, și a altor oameni importanți și sunt surprinși in acest moment. Spectacolul e conceput ca o șansă dată celor care au trăit in acele vremuri."
La Festivalul de Statui Vivante au participat artiști de renume din Anglia, Olanda, Bulgaria, Rusia si Ukraina, mulți dintre ei campioni ai unor concursuri de prestigiu în domeniul artei teatrale,
IZABELA WALKOWIAK, actriță "Înseamna mult! Este un festival în care vezi oamenii, arta, frumusețea, esteticul, povești și iți dau o parte. Mă simt privilegiată să fiu aici, chiar ma simt foarte privilegiată să fiu invitată de către organizatorii acestui festival și înseamna într-adevăr mult pentru inima mea".
Spectacolele desfășurate în Parcul Herăstrău au atras un public numeros, iubitor al artei teatrale de acest gen.
VOX "E foarte frumos, muzica e foarte potrivită, statuile mă incântă foarte mult. Încerc să înțeleg ce reprezintă fiecare dintre ele."
VOX "Povestea pe care o transmit ei doar prin mișcare și prin muzică, zic eu că e ceva deosebit. Bine, din cate am vazut in România, nu prea se țin spectacole de living statues. Eu cred că acest moment e potrivit pentru toată lumea."
Festivalul Internațional de Statui Vivante se află la a treia ediție și are motto-ul editiei "Cu bastonul prin Bucuresti".
Ceremonii militare și religioase, organizate de Ziua Forțelor Terestre! În fiecare an, pe 23 aprilie, când este prăznuit Sf. Gheorghe, este celebrată și Ziua Forțelor Terestre. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, este socotit patronul spiritual...
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Circa 80 de companii, cu peste 5.000 de oferte de locuri de muncă, la ”Angajatori de TOP” București! La târgul de joburi organizat în 28 și 29 martie, la Sala Palatului, românii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție o gamă...
Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.
În pregătire, premiera națională a musicalului „Next to Normal – (A)normal” la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București! Premiera este programată vineri, la ora 18:00.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019