Date companie
 
 
 
 

Spectacole de excepție, la Festivalul Internațional de Statui Vivante, desfășurat în Parcul Herăstrău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, festival, herastrau, masca, teatrul, parcul, statui, vivante
 

Bucureștii, o capitală europeană cu un trecut fabulos, o capitală misterioasă care nu-și dezvăluie cu ușurință secretele nici chiar celor care o iubesc. Este ca o adevărată capsulă a timpului, rivalizând, din acest punct de vedere cu marile așezări enigmatice ale lumii. Asta promovează actuala ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, organizat în aceste zile, de Teatrul Masca, în Parcul Herăstrău, din Capitala. Spectacolele cu statui vivante, în care au evoluat actorii de la Masca și invitații din străinătate ai Festivalului, le-au arătat bucureștenilor o parte din fața nevăzută a splendorii unei capitale prin care trec straniile fire ce unesc civilizațiile estului și ale vestului.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca "Asistați la spectacolul "Statuile". Este unul din primele spectacole ale teatrului nostru, un spectacol care pregătește istoria ultimelor 3 minute din viata orașului Pompei".

ALINA CRĂIȚA, actriță, Teatrul Masca "Sunt povești ale oamenilor simpli, ale zeităților cum este cea pe care o interpretez eu, Venus, și a altor oameni importanți și sunt surprinși in acest moment. Spectacolul e conceput ca o șansă dată celor care au trăit in acele vremuri."

La Festivalul de Statui Vivante au participat artiști de renume din Anglia, Olanda, Bulgaria, Rusia si Ukraina, mulți dintre ei campioni ai unor concursuri de prestigiu în domeniul artei teatrale,

IZABELA WALKOWIAK, actriță "Înseamna mult! Este un festival în care vezi oamenii, arta, frumusețea, esteticul, povești și iți dau o parte. Mă simt privilegiată să fiu aici, chiar ma simt foarte privilegiată să fiu invitată de către organizatorii acestui festival și înseamna într-adevăr mult pentru inima mea".

Spectacolele desfășurate în Parcul Herăstrău au atras un public numeros, iubitor al artei teatrale de acest gen.

VOX "E foarte frumos, muzica e foarte potrivită, statuile mă incântă foarte mult. Încerc să înțeleg ce reprezintă fiecare dintre ele."

VOX "Povestea pe care o transmit ei doar prin mișcare și prin muzică, zic eu că e ceva deosebit. Bine, din cate am vazut in România, nu prea se țin spectacole de living statues. Eu cred că acest moment e potrivit pentru toată lumea."

Festivalul Internațional de Statui Vivante se află la a treia ediție și are motto-ul editiei "Cu bastonul prin Bucuresti".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2