Date companie
 
 
 
 

Spitalul Judetean din Giurgiu are conturile pline, dar nu are acces la bani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, bani, conturi, blocat, consiliul, judetean, prefectura, Giurgiu
 

Situatie arbitrara la Giurgiu! Spitalul Judetean Giurgiu are bani in conturi, dar nu isi poate desfasura activitatea, din cauza ca bugetul Consiliului Judetean a fost blocat la cererea prefectului. In acest moment, toate institutiile finantate prin intermediul Consiliului Judetean nu mai au acces la bani.

MARIANA BARSA, director financiar, Spitalul Judetean Giurgiu "De joi avem ordine de platã pentru utilitãti, pentru medicamente, pentru materiale sanitare care au termene de scadentã. Cel mai grav e cã pe oncologie am primit banii ieri, 130 de milioane pe oncologie." LEGAT CU "Penalitãtile vor decurge iar pacientii nu vor primi tratamentul."

DUMITRU DÃIANU, presedinte, Consiliul Judetean Giurgiu "Existã bani în cont, existã si sursele de finantare, inclusiv pentru spital, dar fãrã deblocarea acestui buget nu se pot onora niciun fel de plãti."

Ziaristii au incercat sa stea de vorba cu prefectul judetului, dar fara succes.

AMBIANTA gardianul Prefecturii Giurgiu "A zis cã nu are nimic de comunicat. Asa mi s-a spus, asa vã spun. Cã nu are nimic de comunicat."

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Prefecturii Giurgiu, prefectul Robert Ioan Cristoi, a înaintat in 23 martie Tribunalului Giurgiu, o cerere de restrângere a acțiunii de anulare a hotărârii Consiliului Județean Giurgiu privind aprobarea bugetului propriu de venituri și cheltuieli, astfel încât sumele transmise de la bugetul de stat care au destinație specială, să poată fi cheltuite. Pe lista institutiilor care ar putea accesa banii din conturi nu se afla insa, si Spitalul Judetean Giurgiu. In acealasi comunicat sunt enumerate neregulile privind legalitatea hotărârii Consiliului Județean Giurgiu prin care s-a aprobat bugetul propriu de venituri și cheltuieli al județului Giurgiu, bugetul de venituri și cheltuieli al instituțiilor publice finanțate parțial din venituri proprii, și bugetul împrumuturilor interne, pe anul 2012. Aceste nereguli, constatate de institutia prefectului, au condus la blocarea conturilor administrate de Consiliul Judetean.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2