Date companie
 
 
 
 

Spitalul Municipal din Tecuci, executat silit pentru o datorie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, spital, salarii, datorie, bani, conturi, medici, laborator, blocate, pacienti, analize, asistente, tecuci, executat, silit
 

Situație disperatã la Spitalul Municipal din Tecuci. Medicii și asistentele amenințã cu proteste, din cauză că așteaptã în zadar, de douã sãptãmâni, sã-și ia salariile. Angajații nu au speranțe cã vor vedea banii curând, întrucât conturile spitalului sunt blocate, din cauza unei datorii de 300.000 de lei, către un laborator de analize. Pe lângã salariați, suferã și pacienții, care trebuie sã-și cumpere tot ce le trebuie, de la ace și seringi, la branule sau medicamente.

AMBIANȚÃ "Nu suntem noi în mãsurã sã plãtim cu salariile noastre. De ce sã fie blocate conturile de salarii? Nu e greșeala noastrã!"

Oamenii se plâng cã li se adunã datoriile și nu au la cine apela pentru ajutor. Spitalul are 350 de angajați și toți sunt în aceeași situație, greu de rãbdat. Cadrele medicale se gândesc sã intre în grevã generalã, din cauză cã, oricum, muncesc fãrã platã.

AMBIANȚĂ "Trebuie sã fim atenți, sã nu ne stricãm mãnușile în operație, cã nu poți sã-i dai câte patru perechi, cã s-ar putea sã fie probleme de bani. N-avem nimic, de la ace care se pun, mãnuși sã operãm, plus fire resorbabile, plus ce-i mai trebuie, și așa mai departe.

VOX "- Un milion o sutã, toate medicamentele. - Și vi se pare normal sã plãtiți? - Nu mi se pare normal! Pentru asta am asigurare!"

Primarul din Tecuci recunoaște cã situația este dramaticã, dar nu are, deocamdată, o soluție.

DANIEL TUCHEL, primar, Tecuci "Legea prevede ca ordonatorul principal de credite, Consiliul Local, sã poatã aloca spitalului fonduri pentru utilitãți și pentru investiții destinate spitalului. Nu prevede pentru salarii. Urmeazã sã convocãm Consiliul Local deîndatã, în urma negocierilor pe care le vom avea cu aceastã societate, pentru eșalonarea acestor datorii."

Ca să-și recupereze banii, laboratorul de analize la care are datorii Spitalul Municipal din Tecuci a dat în judecatã unitatea medicalã. Așa s-a ales spitalul cu toate conturile blocate, dar și cu penalizãri de trei mii de lei, pentru fiecare zi de întârziere a plății.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Criză de sânge, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași ( 8 Iulie 2021 )

  Situație disperată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Este criză de sânge, iar zilnic doi pacienți află că nu pot fi operați. Oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi pentru a fi operați, iar medicii...

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • 40 de spitale bucureștene au început vaccinarea pacienților ( 18 Mai 2021 )

  În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana...

 • Elev rănit, după ce a căzut un dulap peste el ( 17 Mai 2021 )

  Incident grav, într-o școală din București! Un dulap a căzut peste un elev de 8 ani și i-a provocat traumatisme grave. Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială nr. 206 din Sectorul 6 al Capitalei, cu puțin...

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2