Date companie
 
 
 
 

Sprijin pentru copiii bolnavi de cancer

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, finantare, copii, cancer, sistem, norvegia, oncologie, pediatrica, imagistic
 

Copiii bolnavi de cancer beneficiază, în sfârșit, de tratament eficient! Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu din București a încheiat proiectul - Îmbunătățirea serviciilor acordate în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în România prin achiziția de bunuri, servicii și lucrări de specialitate, un proiect ce a beneficiat de un buget de peste 5.000.000 de euro. Din această sumă, 85% reprezintă bani alocați de Norvegia, iar 15% reprezintă contribuția Guvernului României. Proiectul a facilitat dotarea celor 4 centre regionale de oncologie pediatrică din București, Timișoara, Cluj Napoca și Iași cu infrastructura necesară pentru evaluarea imagistică complexă a micilor pacienți cu afecțiuni oncologice, evaluare pre, intra și post-terapeutică.

dr. MONICA DRAGOMIR, șef Secția de Oncologie Pediatrică, I.O.B "Importanța dotării acestor centre în primul rând cu posibilitatea de investigație imagistică de performanță pentru că asta este rezonanța magnetică, dar este și mult mai puțin nocivă față de examenul computer tomograf care înseamnă și radierea pacientului. Un pas spre normalitate nu numai pentru pacienții pediatrici, ci și pt pacienți oncologici îngrijiți în cele două institute oncologie."

dr. CIPRIAN CIRIMBEI, manager de proiect "Ne ajută la un diagnostic precoce, ne permite și urmărirea efectului tratamentului, deci putem realiza o monitorizare post-terapeutică corectă a acestor pacienți."

În urma achizițiilor din cadrul proiectului, micul pacient poate fi examinat la RMN sub anestezie generală, într-o platformă comună ce include aparatul RMN, aparatul de anestezie compatibil și sistemul de monitorizare complexă a funcțiilor vitale la distanță.

dr. LIDIA-ANCA KAJANTO, manager, I.O.B. "Foarte importantă pentru institut acest aparat pentru că este primul aparat de rezonanță magnetică în institut, deci până acum pacienții nu puteau beneficia de investigații de înaltă performanță în cadrul institutului."

Activitatea în cadrul acestor platforme va fi multidisciplinară. Sunt implicați medici radiologi, anesteziști, oncologi și pediatri. Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" asigură servicii medicale preventive, curative și paliative în domeniul oncologic pentru copii și adulți și desfășoară totodată o amplă activitate de învățământ, cercetare și studii clinice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2