Date companie
 
 
 
 

Sprijin psihologic la ”Obregia”, pentru părinții care nu se mai înțeleg cu copiii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, parinti, copii, telefon, linia, psihologica, consiliere, obregia, help, line
 

Un spital din București vine în ajutorul părinților care nu se mai înțeleg cu copiii, din cauza izolării la domiciliu. Spitalul "Prof. Dr. Alexandru Obregia" pune la dispoziția părinților o linie gratuită de consiliere telefonică pe durata pandemiei de coronavirus. Linia de ajutor HELP LINE, este disponibilă la numărul de telefon (031) 9103, zilnic, între orele 10 și 19.

COSMINA STOIAN, reporter ”Copiii nu mai au parte de întâlnirile cu alți copii la terenul de joacă, de plimbările în parc, de sportul în aer liber. Nu mai merg în vizite cu părinții și nici la teatru sau la muzeu. Părinții lucrează de acasă ori sunt în șomaj tehnic sau chiar și-au pierdut jobul. Tensiunea crește în casă și e de înțeles. O mamă care a simțit că nu se mai înțelege cu cei doi copii, unul de trei ani, celălalt de opt, a sunat la HELP LINE și a primit un răspuns prompt și folositor.”

linia de consiliere psihologică HELP LINE: 031 9103 „Pentru început trebuie să aflați exact cât de multe lucruri cunosc copiii dumneavoastră despre această perioadă, adică despre virus. Să îi întrebați efectiv, să aveți o discuție sinceră și deschisă cu ei, ca de aici în colo să porniți cu argumente pentru a rămâne în casă izolați. Adică ei trebuie să înțeleagă de ce trecem cu toții prin această perioadă dificilă. Explicându-le că nu este o perioadă care va ține la nesfârșit așa, ci doar o perioadă în care trebuie să trecem cu toții prin ea.” 

Specialiștii vin, astfel, în sprijinul celor care au dificultăți în a gestiona problemele de anxietate, depresie sau de comunicare cu copilul.

inia de consiliere psihologică HELP LINE: 031 9103 „Un alt lucru benefic pe care ați putea să îl organizați, împreună este să găsiți un program zilnic, ca un fel de rutină, care, bineînțeles găsind diverse activități în fiecare zi, dar care, cumva, să se respecte, să fie ușor mai organizată ziua. Explicându-le frumos că chiar dacă mama nu se mai duce la muncă și nu mai pleacă de acasă, în continuare prezintă același program de muncă.” 

Pe site-ul Spitalului ”Obregia” sunt puse la dispoziția celor interesați și informații despre coronavirus, dar și despre tulburări psihice specifice, printre care tulburarea de anxietate, atacul de panică, depresia și tulburarea de anxietate generalizată.


Sprijin psihologic la ”Obregia”, pentru părinții care nu se mai înțeleg cu copiii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Verificări aspre, pe litoral ( 3 Iulie 2020 )

  Se înăspresc controalele în toată țara! Secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu a anunțat că echipe operative vor face verificări pe litoral. Unde nu sunt respectate regulile se poate chiar suspenda activitatea, spune Despescu.

 • Sinucidere șocantă, la Spitalul Județean Oradea ( 17 Iunie 2020 )

  Caz șocant la Spitalul Județean Oradea! Un pacient în vârstă de 43 de ani a murit, după ce s-a aruncat de la etajul șase al unității medicale. Bărbatul era internat la Secția de Neurochirurgie a spitalului, pentru că...

 • Aplicația „Coronavirus COVID-19 România”, dezvoltată de Spitalul Militar din București ( 12 Iunie 2020 )

  Spitalul Militar din București a câștigat, cu aplicația „Coronavirus COVID-19 România”, concursul de proiecte inițiat recent de Ministerul Educației. Aplicația realizează o hartă a distribuției spațiale a tuturor cazurilor...

 • Dezavantajele muncii de acasă ( 31 Mai 2020 )

  Munca de acasă nu este ușoară, pentru cei care au copii. Începând din 16 martie, momentul intrării în starea de urgență, mulți angajați din domeniul privat și de la stat și-au mutat biroul la domiciliu. Cum grădinițele...

 • UNICEF: Copiii săraci, tot mai vulnerabili, din cauza pandemiei ( 27 Mai 2020 )

  Copiii și familiile vulnerabile au un acces tot mai redus la produse de bază! Potrivit unui raport realizat de UNICEF, în România, din cauza pandemiei de coronavirus, copiii aflați în situație de risc au devenit tot mai vulnerabili, reducerea activității economice determinând o creștere a numărului familiilor ale căror venituri s-au redus. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2