Date companie
 
 
 
 

Stafilococ auriu, descoperit în cantina Universității din Suceava

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, inspectori, ancheta, studenti, suceava, cantina, directia, auriu, universitatea, sanitara, stafilococ
 

Stafilococ auriu, în mâncarea servită studenților din Suceava! Asta au descoperit inspectorii Direcției Sanitare Suceava în alimentele servite la cantina studențească, după ce două persoane, mamă și fiică, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Acestea le-au mărturisit medicilor că au mâncat la cantina din campusul Universității Ștefan cel Mare.

TIBERIUS BRĂDĂȚAN, director medical, Spitalul Județean Suceava "S-a ridicat suspiciunea unei toxiinfecții alimentare, au rămas internate în secția de Boli Infecțioase a spitalului nostru. La cea de-a doua persoană s-a constatat, în urma efectuării evaluării biologice, prezența stafilococului auriu."

Inspectorii sanitari au prelevat probe din mâncare și, în urma analizelor de laborator, s-a constata că stafilococul auriu era prezent în lactate, pe tacâmuri și pe veselă, dar și pe mâinile angajaților cantinei.

LUDOVIC ABIȚEI, director, D.S.P. Suceava "Surpriza a fost că a apărut acel stafilococ și la una din paciente și la personalul și niște tacâmuri și suprafețe de la universitate. Responsabila de tură și cea pe care toată lumea a declarat-o ca persoana care a manipulat produsele alimentare a fost sancționată cu suma de 800 de lei."

ȘTEFAN PURICI, prorector, Universitatea Ștefan cel Mare "Este foarte greu de explicat de ce doar un singur caz de transmitere a acestei boli, dacă aceleași produse, aceeași bucătăreasă a gătit toate acele bucate din ziua respectivă și din zilele care au urmat."

Zi de zi, la cantina studențească iau masa în jur de o mie de persoane.În urma anchetei Direcția Sanitară va stabili dacă de vină pentru sursa infecției sunt angajații cantinei sau unul dintre producătorii alimentelor servite acolo.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2