Date companie
 
 
 
 

Stare de alertă epidemică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Recomandari gripa Rafila
 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că țara noastră se confruntă cu o stare de alertă epidemică, și nu cu o epidemie de gripă. El a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile nu vor să introducă restricții, ci să determine populația să fie un partener în gestionarea gripei, despre care susține că în acest sezon a apărut mai repede decât în anii anteriori.

ALEXANDRU RAFILA, ministrul Sănătății "Este posibil ca, în acest sezon, vârful acestor infecții să fie atins în intervalul 15 ianuarie - 10 februarie, și vă rog să rețineți acest interval, după care va urma o scădere a numărului de cazuri de viroze respiratorii, inclusiv de gripă. Această situație particulară din acest an se datorează, mai degrabă, situației din 2021-2022, când circulația acestor virusuri a fost mult mai redusă, ca urmarem și populația are o imunitate redusă."

Ministrul Sănătății le recomandă oamenilor să poarte mască de protecție atunci când se află în zonele aglomerate sau, pe cât posibil, să evite complet aceste zone, să aerisească spațiile închise, să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor și să folosească batiste de unică folosință, atunci când tușesc sau strănută. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să consulte medicul de familie dacă au simptome de infecție respiratorie, să se izoleze la domiciliu și să efectueze investigații suplimentare dacă este necesar. Alexandru Rafila a subliniat și importanța vaccinării antigripale, în special pentru persoanele cu vârsta de peste 65 ani, pentru gravide și pentru bolnavii cronici. În ceea ce privește deschiderea școlilor, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că elevii se vor întoarce în bănci luni, 9 ianuarie, așa cum prevede calendarul anului școlar.

LIGIA DECA, ministrul Educației "În acest moment nu avem motive să avem suspendarea cursurilor sau neînceperea procesului educațional, așa cum este el prevăzut în structura anului școlar. Pentru cazuri excepționale, vom vedea la momentul respectiv. Cu prevenție, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue în mod normal, așa cum a continuat în fiecare an, chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii."

Ministrul Educației a mai precizat că le recomandă cadrelor didactice și elevilor să poarte masca de protecție, iar instituțiilor de învățământ, să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură cu procesul educațional.


Stare de alertă epidemică

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2