Date companie
 
 
 
 

Stare de alertă în trei județe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : drumuri, tiruri, alerta, zapada
 

Case îngropate în zăpadă, drumuri blocate, șoferi rămași fără provizii și autorități depășite de coșmarul alb! Comandamentul de urgență a decis declararea stării de alertă în județele Buzău, Brăila și Vrancea, care au fost timp de șase ore sub cod roșu de viscol. Locuitorii comunei Smeeni din Buzău sunt disperați. Ei spun că retrăiesc coșmarul de acum doi ani, când zăpada troienită le-a acoperit casele.

VOX bătran: "Se repeta de acum doi ani tataie (...) e gata să mă acopere de tot, nu știu încotro s-o iau, sunt bătran nu mai pot."

VOX: "Pe strada colo e zăpada pâna la gât. Avem copii acolo le trebuie pastile le trebuie. -De unde veniți? -De la farmacie, farmacia e închisă la ora asta. E zăpada cât mine are 3 metri. Păi ce facem murim acolo."

Peste 50 de tiruri au rămas blocate la intrarea în orașul Buzău, după ce drumurile au fost închise din cauza viscolului și a zăpezii. Șoferii sunt revoltați pentru că nu au văzut echipaje de deszăpezire. Nămeții au peste un metru înaltime.

VOX șofer: "E greu stăm pe loc, alimentăm, cumpărăm și stăm pe loc. Așteptăm să curețe drumul și mergem mai departe. -Unde tre să ajungeți? -În Rusia."

VOX: "Stau. Aștept să dea drumul la drumuri (...) Am mai avut niste cornuri."

Nici pentru pietoni, situația nu este mai ușoară. Oamenii abia au pe unde circula.

VOX: "Am căzut și jos azi dimineață ...nimic nimic."

VOX: "Prăpăd, să sperăm că mâine s-or lua de treabă."

Și în județul Prahova, situația este dificilă. Oamenii sunt nevoiți să iasă afară pe geam, pentru că nămeții le-au blocat intrarea în case.

AMBIANȚĂ (femeie care intră pe geam că ușa e astupată): "Pe unde intrati doamnă? -Pe geam ..."

De două zile, zeci de păsări și animale zac îngropate în zăpadă.

VOX: "Grajdiul e îngropat în zăpada, deci vaca, păsări, n-am umblat la ele absolut (...) e vaca îngropata acolo? -E acolo și n-am pe unde să intru la ea că e malul asta de zăpadă."

La Râmnicu Sărat situația este la fel de gravă. Zăpada este cât gardul. Pentru județele Constanța, Tulcea, Brăila, Călărași, Ialomița, Buzău, Vrancea și Galați, meteorologii au prelungit codul portocaliu de viscol până luni, la ora 23.00, iar județele Bacău, Vaslui și Iași au fost atenționate cu cod galben.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Clotilde Armand vrea stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor ( 4 Iunie 2021 )

  Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, solicită Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza crizei gunoaielor. Potrivit prefectului Alin Stoica, o decizie privind convocarea...

 • Zăpadă, aer curat și servicii ireproșabile, la Stâna de Vale ( 21 Martie 2021 )

  Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...

 • Magia zăpezii, la Stâna de Vale ( 21 Februarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni sunt înregistrate valuri de accidente, la Stâna de Vale, în județul Bihor, condițiile de pe pârtii permit desfășurarea în condiții de siguranță a sporturilor de iarnă. Mai mult, dacă, în alte zone...

 • Peste 300 de utilaje de deszăpezire au intervenit în București ( 12 Februarie 2021 )

  Iarna și-a reintrat în drepturi, în majoritatea regiunilor din țară! În Capitală, peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 400 de lucrători au intervenit în cele șase sectoare, pentru a împrăștia material antiderapant și pentru a elibera carosabilul de zăpada depusă. Cele mai multe utilaje, 76, au acționat în Sectorul 6 al Capitalei, iar cei mai mulți lucrători, 171, în Sectorul 1. La nivel național, drumarii au intervenit cu circa 1.200 de utilaje și au împrăștiat aproape 10.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și pe autostrăzi, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 • Siguranță, sport, distracție și relaxare, în stațiunea Stâna de Vale ( 7 Februarie 2021 )

  Dacă în alte stațiuni accidentele pe pârtie se țin lanț, la Stâna de Vale, în județul Bihor, nu a fost înregistrat niciun incident. Stratul gros de zăpadă, temperaturile potrivite pentru această perioadă a anului...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2