Date companie
 
 
 
 

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, alegeri, alerta, campanie, arafat, stare, orban, ordin, coronavirus, covid
 

Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că sunt stabilite regulile care se impun în timpul campaniei electorale și în ziua votului și a adăugat că alegătorii vor introduce cartea de identitate în fanta aparatului care o citește. În cazul alegătorilor care au acte de identitate vechi, acestea vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția ulterioară a mâinilor.

RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. „Subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfășura nu numai mitinguri electorale, dar și demonstrații în limita de 100 de persoane maxim și respectând măsurile stabilite de igienă. La secțiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de port mască și distanțare, s-a adăugat și obligativitatea alegătorilor la intrare și la ieșirea din secția de vot, de a dezinfecta mâinile.” 

Premierul Ludovic Orban a subliniat faptul că, în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne, cu acordul Autorității Electorale Permanente, privind organizarea și desfășurarea alegerilor, va fi clarificată procedura pentru cei care sunt bolnavi de COVID-19 sau care sunt izolați la domiciliu și solicită urna mobilă.

LUDOVIC ORBAN, premierul României „Urna mobilă trebuie să le asigure exercitarea dreptului de vot la toți cei care fie sunt izolați la domiciu, ca fiind infectați, fie sunt carantinați pentru că sunt în anchetă epidemiologică ca persoane de contacți și trebuie să le asigurăm exercitarea dreptului la vot. Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cazurile care necesită deplasarea urnei mobile non-COVID și apoi la cei care sunt fie afectați, fie sunt persoane de contact.” 


Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2