Date companie
 
 
 
 

Starea de alertă rămâne valabilă în județele Brăila, Buzău și Vrancea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, ponta, guvern, buzau, iarna, masuri, alerta, zapada, judete, interventie, viscol, nameti, stare, Braila, comandament
 

Județele Brăila, Buzău și Vrancea rămân în stare de alertă! Asta, după ce, duminică, cele trei județe s-au aflat sub cod roșu de ninsori și viscol. Zeci de localități au rămas izolate, după ce drumurile de acces au fost blocate de nămeți, iar oamenii nu mai pot ieși din casă din cauza troienelor. Măsura de instituire a stării de alertă a fost dispusă la nivel guvernamental, după ce s-a constatat că sunt necesare măsuri speciale de intervenție.

VICTOR PONTA, premierul României "Am primit propunerea din partea Comitetului pentru Situații de Urgență și am aprobat starea de alertă în județele Brăila, Buzău și Vracea. Avem mobilizate forțe în teren, 10 mii de oameni care să intervină."

În Brăila, 13 drumuri județene sunt blocate, iar 20 de sate cu aproximativ patru mii de gospodării, sunt izolate. Într-o situație asemănătoare se află și județul Buzău, unde locuitorii a 15 sate sunt izolați total. În localitățile afectate, nămeții ating și doi metri înălțime. Două drumuri naționale și alte opt drumuri județene din județul Vrancea continuă să fie închise, iar opt sate sunt complet izolate din cauza zăpezii.

AMBIANȚĂ "- Rău, foarte rău! Am deschis și geamul de am iesit afara! Nu se poate! - Ce vârstă aveti? - 83."

AMBIANȚĂ "Am desfăcut ușa încet așa. Am dat iar cu lopata. Am stat numai pe afară."

Între timp, un elicopter militar cu medici a fost pus la dispoziția Ministerului Apărării Naționale care să rămână în județul Buzău până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice. În Vrancea, mai mulți bolnavi care au avut nevoie de ajutor, au fost trasportați cu un vehicul 4x4 cu șenile.

AMBIANȚĂ "- Ține-te de gâtul meu. - Lua-m-ar tata să mă ia, să mă ducă!"

VOX "- Cum vă simiți? - Ca funia în sac!"

Autoritățile au aprobat stocuri de benzină din fondul de rezervă și necesarul de utilaje, pentru a asigura aprovizionarea localităților izolate din județele Brăila, Buzău și Vrancea. Potrivit premierului, starea de alertă se va menține până în momentul în care se simte o ameliorare a situației.

VICTOR PONTA, premierul României "Dau foarte clar semnalul în baza ce a au spus cei de la A.N.M., că, până la sfârșitul săptămânii, rămânem în acest dispozitiv special."

Starea de alertă se referă la punerea în aplicare a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire și avertizare a populației și este declanșată atunci când un eveniment, prin amploare și intensitate, amenință viața și sănătatea populației. Pe timpul stării de alertă se pot dispune măsuri necesare pentru a veni în sprijinul populației. Coordonarea acțiunilor este asigurată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2