Date companie
 
 
 
 

Starea de astenie se instalează atunci când vremea se schimbă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primavara, astenie
 

Oboseală fizică și mentală, constantă? Tristețe fără un motiv aparent? Nu aveți poftă de mâncare? Ar putea fi semnele asteniei de primăvară. Din ce în ce mai multe persoane suferă la fiecare schimbare de anotimp. Starea de astenie se instalează brusc, atunci când vremea începe să se încălzească, iar zilele sunt tot mai lungi. Organismul trebuie să se adapteze brusc la noutate, după o iarnă în care a depus eforturi pentru a se menține pe linia de plutire.

Vox  “De exemplu.....nu îți mai arde de nimic."

Vox “Pe mine mă afectează...da influențează organismul mult.”

Vox “Am probleme și respiratorii...și condițiile exterioare ne infleunțează.”

RADU LECA, psiholog
“Se schimbă din punct de vedere comportamental, devin mai emotivi, mai lipsiți de motivație, cea pe care o avem dimineața, nu mai simt nevoia să realizeze absolut nimic, iar din obligațiile pe care le au majoritatea nu pot fi îndeplinite, (...) iar astenia apare atunci când te aștepți mai puțin.”

Specialiștii spun că tratamentul cel mai bun este un regim bogat în vitamine și minerale luate din fructe și legume proaspete, alte alimente sănătoase dar și un consum de ceaiuri și apă. De asemenea, specialiștii mai spun că oamenii trebuie să comunice cu familia și să facă plimbări cât mai lungi în aer liber.

RADU LECA, psiholog

“Avem și soluții. În primul rând conversațiile sunt cele care fac diferența, discuțiile în familie, discuțiile care nu au un conținut negativ, obligativitatea vizitei la un nutriționist care să ne ofere posibilitatea de a lua ceea ce ne trebuie, (...) și cel mai important aspect al soluționării asteniei plimbarea în aer liber, plimbări lungi.”

De multe ori, astenia de primăvară poate fi confundată cu depresia, deoarece simptomele sunt asemănătoare: lipsă de energie, oboseală constantă și lipsa chefului de viață.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vestitorul primăverii ( 1 Martie 2020 )

  În ziua de 1 martie, românii celebrează sărbătoarea Mărțișorului, triumful primăverii asupra iernii. Micul obiect prins într-un șnur alb și roșu este un simbol al reînnoirii timpului și al renașterii naturii.

 • Șoferi exasperați: primăvara se numără gropile ( 2 Februarie 2019 )

  După îngheț, apar gropile! Sau cel puțin așa ne-am obișnuit în ultima perioadă. Șoferii se plâng pentru că după fiecare iarnă ajung cu mașinile în service. Astfaltul de proastă calitate sau soluțiile anti-îngheț, amestecate cu sare dată în exces, par să fie principalii vinovați pentru craterele formate în București.

 • Cod galben de ploi, valabil pentru jumătate din țară ( 30 Martie 2018 )

  Este cald, însă vremea frumoasă nu ține mult! Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de ploi valabilă pentru mai mult de jumatăte din tara. De asemenea, a fost emisă...

 • Mărțișorul, vestitorul primăverii ( 1 Martie 2018 )

  1 Martie, prima zi de primăvară, vestită de mărțișor! Simbol al trecerii de la iarnă la primăvară și al înnoirii, reprezentat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, căruia i-au fost adăugate ulterior alte ornamente, mărțișorul...

 • Motocicliștii, din nou în trafic ( 3 Martie 2017 )

  Primăvara nu vine doar cu temperaturi ridicate, ci și cu adrenalină la maximum, mai ales pentru motocicliștii participanți la traficul bucureștean. O echipă Național TV a mers astăzi pe străzile din Capitală pentru a vedea cum atacă bikerii primele zile cu soare cu dinți.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2