Date companie
 
 
 
 

Starea de urgență, prelungită cu 30 de zile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : urgenta, stare, echipamente, iohannis
 

Starea de urgență se prelungește cu 30 de zile, adică până în 14 mai! Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Klaus Iohannis, care a menționat că săptămâna viitoare va emite un decret în acest sens.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului, iar la începutul săptămânii viitoare voi emite un un nou decret care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control.”

De asemenea, șeful statului a anunțat că, în următoarele zile, vor ajunge în România noi echipamente de protecție.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „O veste bună. La început se știe că a fost un pic complicat de procurat materiale de protecție, măști, combinezoane, ventilatoare. Avem deja primele rezultate semnificative ale măsurilor luate de Guvern. În acest fel, primim în această săptămână 2 milioane și jumătate de măști pentru medici, aproximativ 5 milioane de măști pentru forțele de ordine, jandarmi, polițiști. Aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație. Vor veni în zilele imediat următoare aproximativ 500.000 combinezoane de protecție pentru medici și personalul medical. Sunt lucruri care se mișcă.”

Președintele a mai precizat că, deși în România nu s-a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri precum în alte țări, nu este momentul ca românii să se relaxeze.


Starea de urgență, prelungită cu 30 de zile

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Starea de alertă va fi prelungită, a anunțat Klaus Iohannis ( 15 Iulie 2020 )

  Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile! Anunțul a fost făcut de către șeful statului, Klaus Iohannis, după o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, precum și cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali.

 • Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități ( 24 Iunie 2020 )

  Șeful statului, îngrijorat din cauza inundațiilor care au făcut prăpăd în majoritatea regiunilor țării! Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor afectați de efectele vremii nefavorabile și a dat asigurări că aceștia vor fi ajutați.

 • Șeful Unifarm, anchetat pentru o mită de 760.000 de euro ( 23 Iunie 2020 )

  Directorul general al Companiei Nationale Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este în atenția procurorilor D.N.A.. El este acuzat de fapte de coruptie pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei de coronavirus.

 • Se va prelungi starea de alertă, dar cu mai puține restricții ( 9 Iunie 2020 )

  Se impune prelungirea stării de alertă, dar cu mai putine restricții, a declarat președintele Klaus Iohannis, astăzi, după ședința de la Palatul Cotroceni la care au participat premierul Ludovic Orban...

 • Măsuri speciale pentru plajă, după 1 iunie ( 30 Mai 2020 )

  Anunțul președintelui Klaus Iohannis privind deschiderea plajelor, de la 1 iunie, a dat avânt rezervărilor pe litoral. Astfel, numărul de rezervări pentru sezonul estival de anul acesta s-a triplat în doar câteva zile.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2