Date companie
 
 
 
 

Starețul unei mânăstiri din județul Vaslui, bătut și jefuit

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaslui, hoti, batut, jefuit, movila, manastire, staret, burcel
 

Starețul unei mânăstiri din județul Vaslui a fost bătut și jefuit de doi tâlhari pentru câteva sute de lei. S-a întâmplat la Mânăstirea "Movila lui Burcel" din comuna Miclești. Doi hoți cu fețele acoperite au furat banii arhimandritului Ștefan Gușă, după ce l-au lovit cu o bâtă. Ca să fie siguri că nu-i recunoaște, tâlharii au avut fețele acoperite și au folosit un spray paralizant pentru a-l orbi. Odată cu banii au luat și cheile de la două autoturisme și pe cele ale bisericii. Starețul a reușit să iasă în curtea mânăstirii și i-a alertat pe ceilalți călugari. Aceștia au chemat poliția, iar oamenii legii i-au prins în scurt timp pe cei doi tâlhari. Ei au antecedente penale. Unul dintre ei a mai furat chiar de la mânăstire și în alte dăți. De fiecare dată, hoțul a căutat bani, dar, tot de fiecare dată, a fost prins. Culmea, tâlharii au lucrat la sfântul lăcaș ca zilieri și erau cunoscuți bine de arhimandrit.

ȘTEFAN GUSĂ, starețul Mânăstirii ”Movila lui Burcel” "Au fost la mine, viețuitori la mănăstire. Am iertat de prea multe ori, de prea multe ori i-am iertat."

Arhimandritul Ștefan Gușă slujește la mânăstirea "Movila lui Burcel" de ani buni și spune că, de-a lungul vieții, a fost supus multor încercări.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2