Date companie
 
 
 
 

Startul protestelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest sindicalisti politie
 

Polițiștii și angajații din penitenciare și-au pus în practică amenințarea privind organizarea protestelor. Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și cei ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și-au dat întâlnire, luni-dimineață, în fața Ministerului Finanțelor, pentru a-și scanda nemulțumirile. Ei cer deblocarea salariilor și pensiilor, precum și actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022.

COSMIN DOROBANȚU, președinte, FSANP ”Am venit să protestăm aici, în fața Ministerului de Finanțe, pentru a atrage atenția ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, cu privire la revendicările angajaților din poliție și penitenciare, care sunt legate de înghețarea salariilor și pensiilor, în contextul acesta de scumpiri și de măriri ale facturilor la gaze și la energie electrică.”

Revolta sindicaliștilor este cu atât mai mare, cu cât salariile magistraților au fost majorate cu 20%. Polițiștii, lucrătorii din penitenciare și militarii rezerviști vor să discute, față în față, cu ministrul Adrian Câciu.

VASILE ZELCA, președinte, SNPPC ”Am constat că acest minister este cel care pune piedică aplicării legii 153 din 2017, privind salarizarea bugetară. De asemenea, am constat că ministrul de resort, domnul Câciu a ieșit public și a afirmat că, dacă polițiștii își doresc majorări salariale, să pună umărul la creșterea colectării. Vrem să îi aducem aminte domnului ministru că atribuțiile în ceea ce privește creșterea colectării taxelor și impozitelor sunt în grădina, ca să zic așa, a ANAF-ului, ANAF care este la ministerul condus de dânsul.”

FLORINA ILICEA, reporter ”Aici, în fața sediului Ministerului Finanțelor Publice, sunt, în acest moment, câteva zeci de sindicaliști din poliție și penitenciare. Protestatarii spun că se vor aduna zilnic în acest loc, până la finalul acestei luni. Dacă nu vor găsi înțelegere pentru soluționarea listei de revendicări, pe 2 februarie va avea loc un mare protest în Piața Victoriei și în Piața Constituției, la care sunt așteptați mii de participanți.”

Sindicaliștii atrag atenția și asupra faptului că subfinanțarea Poliției Române va duce la ocuparea străzilor de către infractori.


Startul protestelor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2