Date companie
 
 
 
 

Stațiunea Stâna de Vale, loc de poveste

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Aprilie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, bihor, stana, vale, statiunea
 

Stațiunea Stâna de Vale din Masivul Vlădeasa, județul Bihor atrage ca un magnet turiștii de toate vârstele, din țară și din străinătate. Oamenii vin aici pentru relaxare, sporturi în aer liber sau drumeții, pentru a respira aerul curat ori pentru a trăi momente de neuitat în peisajul mirific. Ospitalitatea localnicilor, bucatele delicioase cu specific ardelenesc, dar și condițiile de cazare la standarde ridicate din Stâna de Vale sunt, de asemenea, deosebit de atractive pentru toți cei care aleg această stațiune ca destinație de vacanță sau pentru a petrece weekend-ul.

BOGDAN, turist „- Am mai fost acum câțiva ani și acum am revenit. - Cum vi se pare stațiunea? - Foarte frumoasă, peisaje foarte frumoase și chiar merită vizitată.”

FILIP, turist „Am căutat un loc mai liniștit, mai retras și am găsit liniștea pe care o căutam și peisaje frumoase, zăpadă.” 

RADU NĂSTASE, director hotel „Pentru această perioadă oferta este de 220 de lei de duminică până miercuri, iar, de joi până duminică, este 250. Aveți inclus micul dejun. Se poate servi la restaurant în sistem catering, în caz că este nevoie. Avem papanași, cei mai renumiți papanași din zonă.” 

Stașiunea Stâna de Vale din județul Bihor este, de mai bine de un secol, un reper al turismului din Apuseni. Aerul puternic ionizat și apa deosebit de pură a Izvorului Minunilor au fost menționate ca atracții ale zonei, pentru prima dată, în numărul din 15 august 1886 al prestigioasei reviste „Familia”. Cu ocazia deschiderii sezonului turistic 1890, în aceeași revistă orădeană, Stâna de Vale era numită „coroana comitatului Biharia și a munților bihoreni, prin frumusețea sa frapantă și prin poziția sa romantică”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2