Date companie
 
 
 
 

Statul român ia măsuri cu samsarii imobiliari care fenteaza impozitul de 85%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : despagubiri, roman, impozit, legea, proprietari, oficiul, statul, imobiliari, samsari, retrocedarii, anrp, spalarii, banilor
 

Statul român a identificat portița prin care se strecoară samsarii imobiliari, ca să nu plătească impozitul de 85 la sută. Potrivit noii legi a proprietății, cei care au cumpărat drepturi litigioase de la adevărații proprietari primesc doar 15% din despăgubirea acordată de stat și trebuie să achite un impozit de 85 la sută. Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a sesizat zeci de cazuri în care samsarii s-au întors la cei de la care au cumpărat drepturile litigioase și le-au returnat. Asta din cauză că foștii proprietari plătesc DOAR un impozit de 16% pe despăgubire. Suma rămasă ar urma să fie împărțită.

GEORGE BĂESCU, președintele A.N.R.P. "Dupa aparitia legii 165, persoanele au venit sa ne anunte ca au renuntat la tranzactiile anterioare, in sensul ca au intors drepturile la detinatorii initiali. Toate aceste dosare le luam si le trimitem la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, ca sa se asigure statul român că aceste reîntoarceri de sume se întampla in realitate si nu doar pentru a preveni impozitarea."

Statul le-a pus gând rău și samsarilor care au încasat deja despăgubirile. Ministerul de Finanțe analizează posibilitatea ca ei să fie impozitați cu 16%. În opinia reprezentantului Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, sistemul poate fi aplicat deoarece creanțele datorate statului se sting doar după cinci ani.

VICTOR PONTA, premierul României "Exista situatii pe care nu ma feresc sa le definesc ca fraude de mari proportii. Dăm înapoi de pe vremea regilor, din Cadrilater, din Basarabia, ce au luat mongolii, turcii, tatarii, dar să dăm corect, nu la toți samsarii care au rețele."

În aprilie, Guvernul și-a angajat răspunderea pe legea retrocedărilor, care stabilește că foștii proprietari, care nu pot fi despăgubiți în natură, vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei. Cu aceste puncte pot achiziționa alte imobile prin licitație sau le pot preschimba în bani, dar abia după anul 2017.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2