Date companie
 
 
 
 

Statul se pregătește să scoată la licitație pachete de acțiuni deținute la companiile din energie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, licitatie, posta, companii, marfa, energie, stat, romana, actiuni
 

250 de milioane de euro, aceasta este suma pe care statul român speră să o încaseze în urma vânzării a 10-15% din acțiunile deținute la marile companii din energie. Statul a listat deja la bursă 15% din acțiunile pe care le are la transportatorul de gaze și speră să aducă, astfel, la buget, până la 90 de milioane de euro.

CONSTANTIN NIȚĂ, ministrul Energiei "Același lucru se va întâmpla și cu Nuclearelectrica, luna viitoare, în mai, și vom continua în toamnă cu Romgaz și Hidroelectrica!"

În cazul CFR Marfă sau cel al Poștei Române, companii aflate, de ani buni, pe pierdere, acestea au acumulat datorii substanțiale, fapt ce va îngreuna vânzarea acțiunilor statului. Potrivit anunțului oficial de privatizare a CFR Marfă, publicat, vineri, de Ministerul Transporturilor, prețul de pornire a licitației, pentru un pachet majoritar de 51 la sută din acțiuni, este de 180 de milioane de euro. Asta în condițiile în care doar fierul din vagoane valorează între 200 și 300 de milioane de euro. 9 aprilie este data limită până la care pot fi achiziționate dosarele pentru participarea la licitație, care va avea loc în 20 iunie. În ceea ce privește Poșta Română, privatizarea fost amânată până în iulie. Potrivit ministrului Comunicațiilor, Dan Nica, de preluarea Poștei Române sunt interesați zece investitori, care trebuie să facă dovada că sunt capabili să investească cel puțin 150 de milioane de euro. Reprezentanții sindicatelor spun că ar fi ideal ca astfel de angajamente să nu rămână doar pe hârtie.

BOGDAN HOSSU, presedinte, C.N.S. Cartel Alfa "Marea majoritate a investitorilor străini care au venit n-au prea investit. Au investit doar în comerț!"

La rândul său, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului se pregătește să vândă acțiunile pe care le deține la aproape 50 din totalul celor 330 de companii aflate în portofoliu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2