Date companie
 
 
 
 

Străzi ca-n Evul Mediu, în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, strazi, canalizare
 

Imagini sumbre în București, capitală a unei țări membre a Uniunii Europene! Într-o eră a tehnologiilor avansate, în orașul care se pretinde a fi o metropolă europeană, există străzi care nu sunt racordate la rețeaua de apă și canalizare. Aici, oamenii trăiesc la fel ca în Evul Mediu.

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Deși imaginile par să mă contrazică, nu ne aflăm în vreun cătun uitat de lume, ci chiar în București, capitala României în anul 2019. Mai precis, pe o stradă din Sectorul 6 al Capitalei, intrarea Canalul Argeș. În mod ironic, aici nu găsim nici urmă de canalizare sau rețea de distrubutie a apei potabile. La fiecare ploaie, oamenii care locuiesc în casele pe care le vedeti trebuie să facă slalom printre bălți, se aprovizionează cu apă potabilă din fântâni, iar apa menajera este deversată în fose."

Localnicii spun că au facut nenumărate sesizări la autoritățile locale, însă fără niciun rezultat. Autoritățile nu fac altceva, decât să paseze vina de la una la alta. Echipa Știrilor Național TV a trimis solicitări către Primăria Sectorului 6, prin care a cerut explicații cu privire la situația greu de imaginat în care trăiesc acești bucureșteni. În răspunsul adresat redacției noastre, reprezentanții Primăriei Sectorului 6 precizează că au trimis către Primăria Generală a Capitalei documentațiile tehnice pentru introducerea rețelei de apă și canalizare pe aceste străzi și așteaptă aprobare. Aceleași probleme le-am găsit și în sectorul 4 al Capitalei. Și aici, de ani de zile, zeci de gospodării nu au apă și canalizare. Conform unei statistici a Primăriei Capitalei realizată anul trecut, cele mai multe străzi fără canalizare sunt în sectorul 1: aproape 100. Urmează sectoarele 3, 4 și 6, care au între 10 și 80 de astfel de străzi, iar pe ultimele locuri se situează sectoarele 2 și 5, care au fiecare câte 11 străzi neasfaltate și fără utilități publice.


Străzi ca-n Evul Mediu, în București

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șoferi exasperați: primăvara se numără gropile ( 2 Februarie 2019 )

  După îngheț, apar gropile! Sau cel puțin așa ne-am obișnuit în ultima perioadă. Șoferii se plâng pentru că după fiecare iarnă ajung cu mașinile în service. Astfaltul de proastă calitate sau soluțiile anti-îngheț, amestecate cu sare dată în exces, par să fie principalii vinovați pentru craterele formate în București.

 • Vacanța ”ARTfel”, la Muzeul Național de Artă al României ( 31 Ianuarie 2019 )

  Vacanță artistică pentru elevii de școală primară și gimnaziu din București! Copiii își pot pune în valoare latura creativă în cadrul unui proiect educațional lansat de Muzeului Național de Artă al României.

 • R.A.D.E.T. pregătește scumpirea energiei termice pentru bucureșteni ( 26 Ianuarie 2019 )

  Vin vremuri și mai grele pentru locuitorii Bucureștiului! Beneficiarii energiei termice furnizate de RADET vor plăti mai mult la căldură și apă caldă. Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General...

 • Aproape 2.400 de școli și grădinițe, fără apă curentă și canalizare ( 6 Ianuarie 2019 )

  Statistici îngrijorătoare vin de la Ministerul Educației! În anul 2018, aproximativ 2.400 de școli și grădinițe au funcționat fără apă curentă și canalizare, având toaleta în curte, potrivit ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

 • Nereguli grave în taximetria din București ( 6 Decembrie 2018 )

  Razie printre șoferii de taxi din capitală! Polițiștii Brigăzii Rutiere au dat amenzi în valoare totală de peste 30.000 de lei și au reținut șase permise. În doar două zile de controale, care au vizat peste 150 de taxiuri, au fost reținute 15 certificate...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 21 Feb. 2019

1 USD = 4.1941 RON
0.0003
1 EUR = 4.7559 RON
-0.0017
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2