Date companie
 
 
 
 

Străzi ca-n Evul Mediu, în Sectorul 6 al Capitalei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, strazi, mutu, canalizare, sector, edil, iluminat, evul, mediu., neasfaltat
 

București, o capitală europeană cu o față ascunsă care nu îi face cinste și despre care autoritățile preferă să nu vorbească. În secolul în care tehnologia de vârf a intrat în viața fiecărui cetățean, în cel mai mare oraș din România există străzi ca-n Evul Mediu. Sute de bucureșteni sunt obligați să circule pe străzile pline de praf sau noroi și neiluminate. La asta se adaugp lipsa canalizării și a apei curente. O problemă importantă, care, în mod normal, ar trebui să fie o prioritate pentru edilul zonei respective, dar care etse tratată cu indiferență.

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Am revenit după 11 luni pe strada Intrarea Canal Argeș, o stradă din sectorul 6 al capitalei pe care o găsim la fel ca in luna ianuarie, fără canalizare, fără apă potabilă sau asfalt. 11 luni in care reprezentanții administrației locale nici măcar nu au catadicsit sa treaca sa discute cu oamenii, care și-au pierdut și ultima fărâmă de speranță. Îl am lângă mine pe domnul Gheorghe care locuiește pe această stradă din anul 1972. - Cum este să locuiți ca în Evul Mediu, fără apă potabilă și canalizare? - Cum se poate mai ”frumos”! - Din luna ianuarie, de când am fost noi ultima oară, ce s-a mai întâmplat? A venit cineva să vă întrebe? - Cine sa vină? Ploile și ieșim cu cizme ca în Africa, ca în țările alea de lumea a cincea, a șaptea, nu ca într-o țară europeană."

VOX "Se vede foarte bine cum arată strada noastră, suntem foarte supărați că nimeni nu se interesează de noi și de strada pe care locuim. Totuși, suntem în Sectorul 6 "

VOX "Stam aici de 55 de ani nimeni nu a facut nimic,nu stradă nu apă, avem wc urile de unde luăm vai de capul nostru cum o bem că nimic, nimic nu au făcut. "

VOX "Nu este normal, că noi ne luam apă la bidon de la alimentară."

Aceeași situație deplorabilă, și pe strada Liniei din același Sector 6. Aici, locatarilor din blocuri le este rușine să invite pe cineva la ei acasă. Ei spun că strada arată ca în Siria după bombardament.

VOX "O dată la patru ani vine câte un candidat, promite că se va face ceva aicici în zonă, și după patru ani de zile constatăm că nu s-a făcut nimic."

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Am ajuns la sediul Primăriei Sectorului 6, ca să vorbim cu edilul și să vedem ce explicații ne va da."

GABRIEL MUTU, primar, Sector 6, București "- Oamenii sunt foarte nemulțumiți că nu a venit nimeni măcar să-i intrebe. - Eu cred că oamenii sunt foarte mulțumiți de străzile asfaltate. Știți cum e când avem o comunitate cu peste 650 de străzi, cu peste 450 de mii de locuitori? Nu le poți face pe toate peste noapte."

Problema este că această noapte nu se mai încheie, deși mandatul de primar se apropie de final. Locuitorii străzilor cu probleme spun că, în campania electorală pentru alegerile locale de acum patru ani au primit promisiuni doin belșug, dar nu s-a concretizat nimic. Potrivit datelor statistice de la Primăria Capitalei, valabile pentru 2018, cele mai multe străzi fără canalizare sunt în Sectorul 1, însemnând peste 50. Urmează sectoarele 3, 4 și 6, care au între 10 și 80 de astfel de străzi. Pe ultimele locuri se situează sectoarele 5 cu 7 străzi neasfaltate și fără utilități publice si sectorul 2 cu două străzi neasfaltate și fără utilități publice.


Străzi ca-n Evul Mediu, în Sectorul 6 al Capitalei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2