Date companie
 
 
 
 

Studenți medicinisti, anchetați pentru vânzarea unor atlase și dicționare piratate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : acuzati, studenti, perchezitii, medicale, centre, medicinisti, universitare, atlas, anatonie, dictionare, pirat
 

Percheziții la studenții mediciniști în patru centre universitare din țară! Tinerii sunt acuzați că au vândut, fără drepturi, copii ale celui mai celebru atlas de anatomie umană și dicționare medicale. Toate la prețuri de două ori mai mici decât cele ale editurilor cu drepturi exclusive.

AMBIANȚĂ "-Deschide! Poliția!"

CORINA PARASCHIVESCU, purtator de cuvant Parchet sector 2 "Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 2, împreunã cu lucrãtori din cadrul DIF, au realizat un numãr de opt percheziții domiciliare în București, Iași, Cluj, Bistrița, pentru depistarea mai multor persoane cercetate sub aspectul sãvârșirii infracțiunii de realizarea, oferirea și promovarea de materiale piratate."

La una dintre perchezițiile fãcute în Capitală, anchetatorii au gãsit o adevãratã tipografie.

VOX "-Cunoști titlul ãsta despre care vorbesc? -Da, bineînțeles. Eu personal dețin un asemena titlu. Am dicționarul în calitate superbunã, cu folie plastifiatã aproape la mai puțin de jumãtate de preț."

VOX "Am fãcut rost de ele de la prieteni, sunt foarte scumpe. Dacã nu aveam posibilitatea sã le iau de la prieteni, probabil le luam de la studenți."

Dosarul a pornit de la plângerea editurii care are drepturi exclusive în România pentru mai multe titluri. Tinerii riscã închisoarea de la trei și cinci ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2