Date companie
 
 
 
 

Studenții au ieșit la deszăpezire, în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : giulesti, studenti, deszapezire, maternitatea
 

Peste o sută de studenți bucureșteni au ieșit pe străzi, la deszăpezire. Tinerii au degajat de nămeți, mai întâi, zona maternității Giulești. După ce au încheiat acolo, au continuat deszăpezirea la o școală și o grădiniță din Sectorul 6.

AMBIANTA ”Hai, copii, hai, că nu avem timp! Luați cate o lopată, câte un spărgător.”

VOX ”Azi, ne-am strâns peste 100 de studenți, membri ai Uniunii Naționale a Studenților din România. Vrem să dăm un semnal de alarmă, să îi impulsionăm pe toți studenții. Știu că e sesiune, dar, după fapte bune, sigur terminăm sesiunea cu bine. Să îi impulsionăm să aibă activități civice.”

VOX ”Am început, anul acesta, cu căminele. Am fost și în facultate și, cum Uniunea Națională a Studenților colaborează foarte bine cu Primăria Sectorului 6, am hotărât să le dăm o mână de ajutor.”

Ministrul Educației a simțit nevoia să-i sprijine pe studenți cu prezența lui, la fața locului.

MIHNEA COSTOIU, ministrul Educației ”Am venit, în mod special, să îi sprijin, pentru că mi se pare extraordinar. Simțul civic dispare în România.”

GABRIEL PETREA, președinte, Asociația pentru Voluntariat Social ”Noi am venit, azi, la Maternitatea Giulești, pentru a oferi un exemplu. Primăria sprijină studenții cu materiale. Am venit și cu utilaje pentru a căra această zăpadă.”

Unii dintre studenți și-au cumpărat singuri lopețile, din banii primiți de la părinți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Activități atractive, la Opera Comică pentru Copii ( 5 Iunie 2021 )

  Curtea Operei Comice pentru Copii din Calea Giulești, transformată într-un adevărat parc de distracții pentru copiii de toate vârstele. Activitățile propuse de instituția de cultură dedicată celor mici sunt atractive...

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Decizia limitării gratuităților studenților la tren, aspru criticată ( 9 Februarie 2021 )

  Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.

 • Explozie urmată de incendiu, într-un bloc de pe Calea Giulești ( 29 Iulie 2020 )

  O explozie în boxa unui bloc de pe Calea Giulești din Capitală, urmată de incendiu, a provocat panică în toată zona. Incendiul a afectat apartamentele de la parterul blocului, iar unul dintre locatari...

 • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

  Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2