Date companie
 
 
 
 

Studenții clujeni au ieșit în stradă, nemulțumiți de Legea Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, protest, studenti, legea, educatiei
 

Nemulțumiți de reprezentarea în structurile de conducere ale universităților și de noua lege a Educației, aproximativ 300 de studenți au protestat, joi, în fața Casei de Cultură din Cluj-Napoca.

VOX "Noi protestãm împortiva Legii Educatiei, care nu ne avantajezã absolut deloc, nu ne ajutã cu nimic. -Ati cerut si demisa ministrului Educatiei. -Da, pentru cã la asemenea decizie nu ai cum."

AMBIANTÃ "Funeriu, du-te! Lumea sã te uite!"

AMBIANTÃ: "Funeriu nu întelege 25% lege."

VOX "Domnul Funeriu a omis un singur lucru si anume Comisia de alegere a rectorului, care este foarte importantã. În acea comisie, reprezentativitatea noastrã de 25%, dupã noua Lege a Educatiei, a dispãrut."

VOX "Într-o democratie, eu stiu cã vocea poporului conteazã, din punct de vedre al învãtãmântului, noi suntem poporul, deci ar trebui sã se tinã cont de pãrerea noastrã.

VOX "Nu o sã-i lãsãm sã ne submineze."

Cel mai mare protest studențesc organizat la Cluj în ultimii 20 de ani a avut loc în 1995, tot împotriva legii Educației, care prevedea introducerea taxelor. La manifestațiile de atunci au participat aproape douăzeci de mii de studenți, iar protofoliul Învățământului era deținut de clujeanul Liviu Maior.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2