Date companie
 
 
 
 

Studenții străini experimentează viața la țară, într-un sat din Timiș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 August 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : timis, viata, studenti, tara, straini, sat, bodo, erasmus
 

Străinii, atrași de traiul românilor! 30 de tineri studenți din mai multe țări a avut ocazia să cunoască viața la țară, într-un sat din județul Timiș. Ei au fost tratați de săteni cu ospitalitate, fapt ce i-a impresionat. Oamenii i-au primit pe studenții străini în gospodăriile lor și i-au învățat să mulgă vaca, să cosească, să întoarcă fânul, să îngrijească păsăretul din curte, dar și grădinile.

AMBIANȚĂ "- Bine ai venit la noi, aici, în România. Aici, în Bodo, de fapt! - Mersi, mersi! Multumesc!"

AMBIANȚĂ "- Na, uite, vezi? - Oh, Dumnezeule! Vreau sa încerc. Vreau și eu să încerc. - Vezi? Uite! Stai aici sub, așa."

VOX "- S-au descurcat foarte bine. - Au prins mișcările? - Da, exact! Le-am arătat. Numai că au fost puțin unghiile mari. Dacă nu aveau unghiile alea mari, erau mai ok."

VOX "Întregul proiect este un proiect Ersmus Plus de mobilitate pentru tineri. Avem 30 de tineri și 6 țări în cadrul proiectului, iar tema principală este participarea tinerilor și felul în care tinerii pot să aibă impact în comunitățile din care vin sau prin care trec."

La rândul lor, tinerii străini i-au învățat pe țăranii români să danseze.

AMBIANȚĂ "- Trebuie sa dansezi si tu! Dansează! Nu? "

Musafirii au vrut și ei să lase o amintire plăcută gazdelor, așa că au reabilitat stația de autobuz din sat.

VOX "Chiar îmi place cultura asta și cum trăiesc oamenii aici și au îmbrățișat fiecare naționalitate, iar asta a fost o inspirație pentru noi."

VOX "A fost grozav! La început am fost puțin timidă, pentru că nu am știut nimic despre români, dar am comunicat prin semne cu copiii, apoi am început să învăț niște cuvinte. Așa că a început să-mi placă viața aici."

Tinerii din Spania, Portugalia, Croația, Slovacia și Bulgaria au petrecut 10 zile în județul Timiș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accident mortal pe autostradă, în județul Timiș ( 27 Iunie 2021 )

  O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite, în această dimineață, într-un grav accident de circulație produs pe Autostrada 1, în județul Timiș. Accidentul a avut loc în dreptul localității Orțișoara...

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Decizia limitării gratuităților studenților la tren, aspru criticată ( 9 Februarie 2021 )

  Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.

 • Pădurari cercetați pentru furt de lemne din pădure ( 28 Octombrie 2020 )

  Descinderi ale polițiștilor la mai multe adrese din Timiș și Arad într-un dosar de furt de lemn. Perchezițiile au vizat mai mulți pădurari din cadrul Ocolului Silvic Lugoj care au obținut ilegal material lemnos.

 • Sătenii s-au grăbit să voteze, dis-de-dimineață ( 27 Septembrie 2020 )

  Așa cum îi stă bine fiecărui cetățean, sătenii din comuna Dragomirești-Vale s-au încolonat la intrarea în secția de votare încă de la primele ore ale dimineții. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2