Date companie
 
 
 
 

Studiu privind oboseala la volan și consecințele, în cadrul campaniei ”Fii treaz la volan!”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, rutier, volan, campanie, studiu, treaz, nedormit
 

Aproape zilnic, un șofer din cinci se urcă la volan, deși a dormit mai puțin de 5 ore în noaptea precedentă! Cel puțin așa rezultă dintr-un sondaj realizat în cadrul campaniei naționale de siguranță și prevenție rutieră ”Fii treaz la volan!”, la care au participat peste 16.200 de respondenți.

COSMINA STOIAN, reporter ”Potrivit sondajului, 64% dintre șoferi s-au urcat cel puțin o dată la volan, deși dormiseră mai puțin de șapte ore. Totodată, un șofer din 4 a recunoscut că i s-a întâmplat să ațipească la volan, iar 4 șoferi din 10 au experimentat, cel puțin o dată, senzația de a nu-și mai aduce aminte ultima bucată de drum parcursă.”

Rezultatele sunt considerate îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât 60% dintre șoferi sunt de părere că este foarte periculos să conduci obosit, dar asta nu înseamnă și că sunt deciși să nu mai urce nedormiți la volan. Medicii le reamintesc șoferilor că lipsa de somn are efecte similare cu cele ale consumului de alcool. Să șofezi după ce ai fost treaz 18 ore la rând este similar cu a conduce având o alcoolemie de 0,05 la mie. Conducătorii auto care pierd două ore, din somnul de 7 ore recomandat, își dublează riscul de a avea un accident. Conform statisticilor, cele mai multe accidente provocate de oboseală au loc dimineața, între orele 2:00 și 6:00, respectiv după-amiaza, între orele 14:00 – 16:00. Totodată, accidentele rutiere provocate de oboseală la volan au o probabilitate de două ori mai mare să fie fatale, comparativ cu alte tipuri de accidente, deoarece șoferii, fiind adormiți, nu pot pune frână.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi ( 14 Septembrie 2020 )

  Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

 • Minorii proveniți din țările bogate nu sunt fericiți ( 3 Septembrie 2020 )

  Deși pare paradoxal, nefericirea, obezitatea și abilitățile sociale limitate sunt caracteristicile copiilor care provin din țările cu venituri ridicate, potrivit UNICEF.

 • Accident mortal în Hunedoara ( 31 Iulie 2020 )

  Tragedie la ieșirea din municipiul Hunedoara! Un bărbat de 42 de ani și-a pierdut viața. Șoferul se deplasa spre Deva și a intrat cu mașina pe contrasens. 

 • Accident mortal, în județul Ialomița ( 12 Iulie 2020 )

  Un mort și patru răniți, între care un copil de trei ani, într-un grav accident rutier, produs pe drumul comunal dintre Roșiori și Chiroiu, în județul Ialomița! Un bărbat de 24 de ani, din Roșiori, care nu avea...

 • Accident mortal cu un skijet, la Giurgiu ( 11 Iulie 2020 )

  Teribilism mortal, pe Canalul Plantelor din Giurgiu! Un bărbat de 35 de ani a murit înecat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce s-a dat cu skijet-ul. Femeia în vârstă de 30 de ani, care era cu el, a căzut...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2