Date companie
 
 
 
 

Sucevenii au fost lăsați fără căldură, după ce societatea de termoficare a intrat în insolvență

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, termoficare, gigacalorie, suceava, insolventa, societate
 

Zeci de mii de suceveni sunt lăsați să înghețe! Și asta, din cauză că societatea de termoficare din Suceava a intrat în insolvență. Astfel, locuințele, școlile sau instituțiile publice stau neîncălzite, în timp ce afară temperaturile au scăzut până la -1 grad Celsius.

VOX "În casă e frig, e frig, mă îmbrac mai gros. Pun într-o sticlă apă fierbinte, învelesc într-un prosop și o pun la picioare și mă încălzesc."

VOX "E rece! Dăm drumul la calorifer, la radiatorul cu ulei."

Părinții se tem ca nu cumva cei mici să înghețe la cursuri în unitățile de învățământ.

VOX "Părinții ne-au asigurat calorifere electrice, încă din anii trecuți."

Administratorii judiciari ai societății de termoficare spun că nu vor mai da drumul la căldură sau la apă caldă, dacă nu se mărește prețul gigacaloriei.

OVIDIU DUMITRESCU, director societate de termoficare "Menținerea acestui preț aduce pierderi societății și micșorează posibilitatea plății datoriei, către creditorii noștri."

În aceste condiții, primarul orașului susține poziția administratorilor și spune că ar putea lua în calcul scumpirea gigacaloriei.

IOAN LUNGU, primarul orașului Suceava "Este posibil să aprobăm acea majorare. Nu va afecta prețul de referință pentru populație."

În prezent, la Suceava, gigacaloria costă 189 de lei, iar cei de la firma de termoficare cer un preț de 445 de lei, pentru a relua furnizarea căldurii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2