Date companie
 
 
 
 

Sucevenii au fost lăsați fără căldură, după ce societatea de termoficare a intrat în insolvență

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, termoficare, gigacalorie, suceava, insolventa, societate
 

Zeci de mii de suceveni sunt lăsați să înghețe! Și asta, din cauză că societatea de termoficare din Suceava a intrat în insolvență. Astfel, locuințele, școlile sau instituțiile publice stau neîncălzite, în timp ce afară temperaturile au scăzut până la -1 grad Celsius.

VOX "În casă e frig, e frig, mă îmbrac mai gros. Pun într-o sticlă apă fierbinte, învelesc într-un prosop și o pun la picioare și mă încălzesc."

VOX "E rece! Dăm drumul la calorifer, la radiatorul cu ulei."

Părinții se tem ca nu cumva cei mici să înghețe la cursuri în unitățile de învățământ.

VOX "Părinții ne-au asigurat calorifere electrice, încă din anii trecuți."

Administratorii judiciari ai societății de termoficare spun că nu vor mai da drumul la căldură sau la apă caldă, dacă nu se mărește prețul gigacaloriei.

OVIDIU DUMITRESCU, director societate de termoficare "Menținerea acestui preț aduce pierderi societății și micșorează posibilitatea plății datoriei, către creditorii noștri."

În aceste condiții, primarul orașului susține poziția administratorilor și spune că ar putea lua în calcul scumpirea gigacaloriei.

IOAN LUNGU, primarul orașului Suceava "Este posibil să aprobăm acea majorare. Nu va afecta prețul de referință pentru populație."

În prezent, la Suceava, gigacaloria costă 189 de lei, iar cei de la firma de termoficare cer un preț de 445 de lei, pentru a relua furnizarea căldurii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat ( 29 Iulie 2020 )

  Căldură mare, în jumătate din țară! Până joi seară, Bucureștiul și 21 de județe se află sub avertizare meteo de tip cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, anunță meteorologii. În cea mai mare...

 • Doi bărbați, cercetați penal pentru cruzime față de un cal ( 17 Iunie 2020 )

  Un tată și fiul său din Dumbrăveni, județul Suceava, vor fi cercetați sub control judiciar pentru maltratarea unui cal.

 • Un sucevean bănuit de furturi de mașini, extrădat în Luxemburg ( 9 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 37 de ani din Suceava a fost arestat la cererea autorităților din Luxemburg, care îl acuză de 19 furturi de autoturisme de teren. Bărbatul, cu dublă cetățenie, română și ucraineană, este suspectat...

 • Municipiul Suceava și alte 8 comune limitrofe, în carantină totală ( 31 Martie 2020 )

  Municipiul Suceava, împreună cu alte opt comune învecinate, intră în carantină totală! Anunțul a venit, târziu în noapte, din partea autorităților, prin intermediul unei declarații de presă.

 • Studiu: Bucureștenii ar putea ajunge să se spele cu apă încălzită la aragaz ( 19 Februarie 2020 )

  Bucureștenii ar putea ajunge să se spele cu apă încălzită la aragaz, potrivit unei analize Frames! Avertizările vin în condițiile în care lucrările de reabilitare a conductelor, vitale pentru funcționarea sistemului, vor fi din nou amânate. Potrivit analiștilor, sistemul de termoficare al Capitalei se află aproape de colaps, iar pe măsură ce reabilitarea acestuia este amânată de către autorități, rețeaua se degradează din ce în ce mai mult.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2